Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 5 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Streamrecord Disney+ gebroken door pure Halloween-nostalgie

De langverwachte sequel Hocus Pocus 2 heeft een streamingrecord op Disney+ gebroken. Het vervolg op de Halloween-film uit 1993 is de meest gestreamde titel ooit in de eerste drie dagen op het platform. Voor het vervolg van de Halloween-klassieker zijn Kathy Najimy, Bette Midler en Sarah Jessica Parker teruggekeerd in hun rol

Het succes komt na gemengde kritieken en publieksrecensies. Deze variëren van kritiek op het plot en de CGI van de film tot het prijzen van de Sanderson Sisters en humor.

Hocus Pocus 2 massaal gestreamd op Disney+

De belangstelling van kijkers voor Hocus Pocus 2 op Disney+ is in ieder geval extreem hoog, volgens de recordbrekende gegevens. De grote interesse voor het vervolg is waarschijnlijk te danken aan verschillende factoren: de lange periode tussen de originele film en het vervolg, de gezinsgerichte sfeer en de terugkeer van Bette Midler, Sarah Jessica Parker en Kathy Najimy. Dan is er natuurlijk ook nog de nostalgische status van Hocus Pocus als seizoensfavoriet rond Halloween.

Ondanks eventuele vermeende gebreken trok de status van de eerste film waarschijnlijk een groot deel van Hocus Pocus-fans, nieuwsgierig naar een moderne kijk op het verhaal van de Sanderson Sisters. Daarnaast is er natuurlijk een complete generatie nieuwe kijkers (kinderen van de fans) voor het vervolg met Sarah Jessica Parker en kornuiten.

Record op basis van kijkuren in eerste drie dagen

Net als de films Mulan, Luca, Soul en Turning Red heeft Disney ervoor gekozen om Hocus Pocus 2 zonder bioscooprelease in première te laten gaan op de streamingdienst. Met succes, want het is de meest succesvolle première op het platform ooit.

Sarah Sanderson, sarah jessica parker, record. disney plus, streamrecord, hocus pocus 2, halloween film
Kathy Najimy als Mary Sanderson, Bette Midler als Winifred Sanderson en Sarah Jessica Parker als Sarah Sanderson (Afbeelding: Disney+)

In een persbericht laat Disney+ weten dat het record is gebaseerd op het totaal aantal kijkuren in de eerste drie dagen. Hoeveel is niet bekendgemaakt. Ach, dat is toch een abstract getal.

Sarah Jessica Parker, via Halloween naar de City

Sarah Sanderson is een van de meest iconische filmrollen van Sarah Jessica Parker, maar ze is natuurlijk vooral bekend van de televisieserie Sex and the City. Het heeft de actrice hoe dan ook geen windeieren gelegd, getuige haar geschatte vermogen.

Halloween-film Hocus Pocus 2 is nu te zien op Disney+.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.