Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 22 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

LEGO-set verklapt Marvel’s controversiële nieuwe Black Panther

Oeps! Een gelekte LEGO-set lijkt te verklappen wie na Chadwick Boseman de nieuwe Black Panther gaat worden. Je bent bij deze dus gewaarschuwd voor spoilers.

Disney is de koning van de merchandise. Grote franchises worden op alle mogelijke manieren uitgemolken. Van schoolbekers en rugtassen tot samenwerkingen met kledingmerken.

LEGO loves Disney

Het bedrijf werkt al decennia samen met LEGO. De gelicenseerde sets vliegen je om de oren, van Star Wars tot Avatar. Een andere langlopende succesvolle LEGO-lijn is Marvel.

Fans van Marvel’s films trekken graag de portemonnee voor de vaak prijzige sets. Er zijn door de jaren heen al heel wat pareltjes uitgekomen. Denk aan de Sanctum Sanctorum van Dr. Strange, of het kantoor van de Daily Bugle uit Spider-Man.

Helaas heeft die lucratieve business ook een keerzijde. Je brengt een inhakende LEGO-set idealiter tegelijkertijd of zelfs iets voor de bioscooprelease van de film in kwestie uit. Al maanden daarvoor moeten de plastic steentjes van de fabrieksband rollen, en gaat de bijbehorende doos dus al door vele handen.

Oftewel, al die merchandise is één van de meest leak-gevoelige kanten van Disney’s verder zo dichtgetimmerde machine. Nu lijkt het opnieuw raak te zijn.

Black Panther: Wakanda Forever

Op 11 november komt Black Panther: Wakanda Forever uit. Alweer meer dan twee jaar geleden kwam vanuit het niks het nieuws naar buiten dat Chadwick Boseman was overleden. Zelfs Marvel Studios wist niet dat de jonge acteur ernstig ziek was.

Uit de eerste trailer van Wakanda Forever bleek al dat de film een groot eerbetoon aan de acteur wordt. De grote vraag waar fans echter al twee jaar over speculeren is echter de volgende: wie wordt de nieuwe Black Panther?

Het is immers niet een persoon, maar een rol. Een stokje dat over kan worden gegeven. In de eerste trailer voor de nieuwe Marvel-film kregen we al kort de nieuwe Black Panther van achter te zien. Het shot verklapte verder niks, maar dat er een vervanger komt is dus bevestigd.

Gelekte set verklapt nieuwe Black Panther

Maar wie wordt ‘t? Voor een voorzichtig antwoord op die vraag hoef je niet tot november te wachten. Op Instagram zijn namelijk foto’s opgedoken van een nieuwe LEGO-set die inhaakt op Wakanda Forever.

Toch ligt de set kennelijk nu al ergens in de schappen. Eerder lekten al andere LEGO-sets rondom de film, maar dit keer verklapt de achterkant van de doos een opvallende ‘nieuwkomer’.

Wappie-Panther en de comics

Daarop treffen we namelijk Shuri, het wappie-zusje van T’Challa, aan in wat toch echt op het Black Panther-pak lijkt. Juich of treur echter niet te vroeg. Ten eerste draagt ze niet de iconische helm, en bovendien is de kans sterk aanwezig dat in de film meerdere personages de rol van de Black Panther op zich gaan proberen te nemen. Wellicht wordt het zelfs de rode draad van het verhaal.

Daar gaan we pas in november achter komen, maar de kans dat Shuri de nieuwe leider van Wakanda wordt is groot. In de comics heeft de jonge wetenschapper al meermaals het stokje van T’Challa overgenomen, bijvoorbeeld nadat Doctor Doom haar grote broer ernstig toetakelde tijdens een aanval op Wakanda.

Laat de eerste trailer voor Wakanda Forever bovendien nou net een hoop verhaalelementen uit diezelfde comics bevatten… Op naar 11 november! Check in de tussentijd deze toffe nieuwe Black Panther-set die wel al officieel aangekondigd is.

Black Panther tweets Letitia Wright
Shuri (Afbeelding: Marvel)

Marvel Database

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.