Dennis Mons
Dennis Mons Hebbedingen 23 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

LEGO onthult enorme Dr. Strange-set met 8 unieke minifiguren

Het Deense speelgoedbedrijf LEGO komt met een enorme bouwset. Die is gebaseerd op Dr. Strange uit de Marvel-films en beschikt over zeer coole minifiguren.

De bouwset toont het huis van Dr. Strange, Sanctum Sanctorum genaamd. Het gebouw was al te zien in The Avengers Endgame en nu in Dr. Strange Multiverse of Madness.

Het huis van Dr. Strange in LEGO

De bouwset is volledig gefocust op Sanctum Sanctorum, het huis van Stephen Strange in New York. De set heeft aanpasbare portals, landingsplatformen en een schattige graffiti-afbeelding van de Ten Rings uit Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings.

lego, dr strange, marvel, minifiguren, huis, doctor strange
(Afbeelding: LEGO)

Het is wederom een prachtige set van Marvel en LEGO. De bouwset heeft het label 18+ en is dus lekker gecompliceerd. In totaal bestaat het bouwwerk 2.708 uit steentjes en een heerlijke reeks minifiguren. De afmetingen zijn 32 centimeter hoog, 31 centimeter breed en 26 centimeter diep.

Mooie verzameling minifiguren

De bouwset komt uit op 1 augustus, evenals de Star Wars-set met dit iconische ruimteschip. Het is wederom geen koopje, maar in dit geval krijg je wel meteen een heel huis. De set gaat 249,99 euro kosten.

lego, dr strange, marvel, minifiguren, huis
Een complete verzameling Marvel-minifiguren (Afbeelding: LEGO)

Je krijgt daar niet alleen een minifiguur van Doctor Strange voor, maar ook Iron Man (Robert Downey Junior), Spider-Man (Tom Holland), Dead Strange (ook gespeeld door Benedict Cumberbatch), Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), Wong (Benedict Wong), Mordo (Chiwetel Ejiofor) en Ebony Maw (Tom Vaughan-Lawlor) erbij, zodat je Avengers: Infinity War kan naspelen.

Boys will be boys

Je kan natuurlijk ook gewoon je LEGO neerzetten en er nooit aankomen, maar we achten die kans klein, want we zijn en blijven toch grote jongens. Het is dan ook mooi dat Marvel en LEGO blijven komen met nieuwe sets die tot de verbeelding spreken.

lego, dr strange, marvel, minifiguren, huis, doctor strange, sanctum santorium
(Afbeelding: LEGO)

Doctor Strange in the Multiverse of Madness is overigens nu online te zien. Kijk de film hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.