Stijn Kuster
Stijn Kuster Tech 23 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Microsoft betaalt je om deze browser en zoekmachine te gebruiken

Windows-gebruikers kennen de zoekmachine Bing en browser Microsoft Edge waarschijnlijk wel. De opvolger van Internet Explorer is echter niet zo populair als zijn voorganger was in de beginjaren. Daarom betaalt Microsoft jou nu om de Google-concurrent te gebruiken. Komt een beetje wanhopig over, maar goed, je moet wat proberen.

De softwaregigant weet dondergoed dat concurrerende browsers als Google Chrome, Opera, Safari en Firefox populair zijn. Ook Microsoft-zoekmachine Bing heeft een stuk minder gebruikers dan Google.

Gratis coins voor zoekmachine Bing en browser Microsoft Edge

Om zowel Edge als Bing populairder te maken, betaalt Microsoft dus gebruikers. Wanneer je vijf dagen achter elkaar de zoekmachine in Edge gebruikt, word je beloond met 330 Minecoins.

Microsoft are literally paying you to use Edge from pcmasterrace

Je wordt dus niet uitbetaald in euro’s, al staat de waarde van 110 Minecoins ongeveer gelijk aan 1 dollar. Met deze coins kun je virtuele aankopen doen op de markt van het computerspel Minecraft. Deze gratis coins spreekt een beperkte doelgroep aan. Het bedrijf lijkt zich te richten op de jonge gebruiker.

Google opent zelfontworpen HQ met innovatieve drakenhuid

Echt veel moeite hoef je niet voor de coins te doen. Elke Windows-laptop heeft standaard de browser geïnstalleerd en Bing als vooraf ingestelde zoekmachine. Even vijf dagen van browser en zoekmachine wisselen, is alles wat je hoeft te doen. Het gaat om dagelijks gebruik, tussendoor mag je dus ook stiekem zoeken via Google.

Meer beloningen van Microsoft

De betaling voor het gebruik van Microsoft Edge en Bing zijn niet de enige beloningen. Je kan je ook aanmelden voor ‘Microsoft Rewards’. Hiermee krijg je gratis punten voor allerlei acties die je op het internet doet. Logischerwijs wordt je data dan gebruikt voor van alles en nog wat. Hoe dit precies zit, lees je in de privacyverklaring op de Rewards pagina.

Met deze zes handelingen kan je punten verdienen:

  • Zoeken met Bing
  • Zoek op het web via het zoekvak op de taakbalk van je Windows 10-apparaat
  • Koop spullen van Microsoft Store online
  • Gebruik Cortana om te zoeken met Bing
  • Verken de verdienpagina en de pagina met de uitsplitsing van punten. Mogelijkheden om punten te verdienen, zoals het meedoen aan quizzen of het spelen van trivia-games
  • Speel geselecteerde games of voltooi geselecteerde quests op Xbox One

Werken bij Google? 5 sollicitatietips van Google zelf

De verdiende punten kun je inwisselen voor bijvoorbeeld cadeaubonnen, loterijdeelname en donaties aan goede doelen. 1000 punten staan gelijk aan ongeveer 1 dollar. De punten zij 18 maanden geldig.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.