Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 23 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Lynk & Co. overtreft Tesla’s vleugeldeuren met The Next Day

Lynk & Co. laat een nieuwe conceptcar zien met de naam ‘The Next Day’. Het studiemodel heeft een futuristisch design met maar liefst vier vleugeldeuren. Toch weer iets stoerder dan de slechts twee vleugeldeuren van Tesla.

Het Chinees-Zweedse Lynk & Co. is een nog erg jong merk, maar ken je wellicht van de 01 die in Nederland rondrijdt. Hoewel het bedrijf onderdeel is van EV-gigant Geely, krijgt de conceptcar – net als de SUV – een hybride aandrijflijn.

Specificaties volgen

Maar in deze auto zal niet dezelfde aandrijflijn zitten als in de 01. De snelste uitvoering van dat model heeft 261 pk en legt de nul-naar-honderd-sprint in 8 seconden af. Hoeveel pk ‘The Next Day’ heeft, is vooralsnog niet duidelijk. De snelste variant moet met launch control in 5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur sprinten.

Lynk & Co., Vleugels, vleugeldeuren, hybride
(Afbeelding: Lynk & Co)

De elektromotoren worden van stroom voorzien door een accupakket dat zorgt voor 60, 100 of 150 kilometer aan actieradius. Wat de specificaties zijn van dit accupakket, houdt de fabrikant nog voor zich.

Lynk & Co., Vleugels, vleugeldeuren, hybride
Vier vleugeldeuren (Afbeelding: Lynk & Co)

De vierdeurs GT is 4,94 meter lang en heeft een wielbasis van 2,93 meter. Tussen de wielen bevinden zich vleugeldeuren die in tegengestelde richting openen.

Het interieur van Lynk & Co.

Ondanks de flinke lengte van de auto, is er in het interieur ‘slechts’ ruimte voor vier personen. Als bestuurder krijgt je een Yoke-stuurwiel in je handen met daarin een scherm. Met je rechterarm leun je op een slanke middentunnel.

Lynk & Co., Vleugels, vleugeldeuren, hybride
(Afbeelding: Lynk & Co)

Vlak boven die middentunnel hangt het infotainmentscherm. Een opvallende keuze, veelal worden deze schermen juist op het dashboard gezet of erin geïntrigeerd.

Kan je de Lynk & Co. The Next Day al reserveren?

Hoe graag je het gevleugelde gevaarte ook aan je wagenpark wil toevoegen, het kan vooralsnog niet. Of en wanneer het model uiteindelijk wel op de prijslijst staat, zien we de komende jaren. Volgens Car News China komt Lynk & Co. dit jaar nog met vier hybride modellen op de markt en komen hier nog drie hybride auto’s bij in de komende twee jaar.

De goedkoopste elektrische auto van BMW is een ruime SUV

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.