Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 12 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

LEGO loopt vooruit op Black Panther 2 met gedetailleerde bouwset

LEGO heeft een gedetailleerde nieuwe bouwset onthuld in aanloop naar Black Panther 2. Een prima verrijking van het interieur van Marvel-fans die zich niet druk maken over inflatie.

Over inflatie gesproken. Eerder dit jaar kondigde LEGO aan zijn prijzen omhoog te gooien. Niet zonder redenen. “De huidige wereldwijde economische uitdagingen van gestegen grondstof- en bedrijfskosten hebben gevolgen voor veel bedrijven. Omdat we de consument centraal stellen, nemen we sinds enige tijd de kosten op ons om de prijzen stabiel te houden. Maar door de extreme stijging van grondstofkosten kunnen we niet anders dan de prijzen van sommige bouwsets verhogen”, aldus de Deense speelgoedfabrikant eerder dit jaar.

De prijzen zijn sinds september 2022 omhoog gegaan, en dat is inmiddels te zien. Deze nieuwe bouwset, een borstbeeld van T’Challa aka Black Panther, kost 349,99 euro.

LEGO x Black Panther

Daarvoor krijg je overigens wel wat terug. Het borstbeeld en de helm van Black Panther zien er prachtig uit en zitten vol details. Zo zijn de handen van T’Challa zo geplaatst dat ze de bekende groet Wakanda Forever brengen. De helm en het pak zijn op te roepen met de gedetailleerde halsketting.

lego, black panther 2, t challa, helm, borstbeeld

De massieve Black Panther-bouwset bestaat uit 2.961 LEGO-onderdelen, is 46 centimeter hoog en 39 centimeter breed. De set is betrekkelijk gecompliceerd, te weten dat het een product is in de categorie 18+. En we peperen het er nog maar een keer in: de bouwset kost 349,99 euro.

‘Betaalbare’ helm

Vind je de Black Panther-helm van LEGO toch wat te prijzig? Check dan bijvoorbeeld de helm van Darth Vader uit Star Wars, die je voor 79,99 euro koopt. Staat ook leuk in je interieur.

lego black panther 2
lego black panther 2

Black Panther 2 gaat op 11 november 2022 in première. Wijlen Chadwick Boseman is op een paar easter eggs na niet te zien in de film. Wel is er een waardige opvolger als de koning(in) van Wakanda. Lees en bekijk hier meer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.