Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 12 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Omar Sy moet anime tot leven brengen in Netflix-serie Yasuke

Netflix besteedt de laatste jaren veel aandacht aan anime, ofwel Japanse tekenfilms. Of een live-action remake van Yasuke een goed idee is, zal moeten blijken. Aan de vermoedelijke hoofdrolspeler, Omar Sy, zal het in ieder geval niet liggen.

Omar Sy brak door met zijn briljante rol in Intouchables en veroverde Netflix als Lupin in de gelijknamige serie. Eigenlijk alles wat deze Frans-Senegalese acteur aanraakt, verandert in goud.

Omar Sy als Yasuke in nieuwe Netflix-serie

Volgens The Hollywood Reporter is Omar Sy in vergaande gesprekken voor een rol als Yasuke in een live-action versie van de gelijknamige anime-serie. De serie wordt bij groen licht net als de getekende Netflix-show geregisseerd door Nick Jones Jr., een oorlogsveteraan die in Japan heeft gediend.

yasuke, omar sy, anime, serie, live action, netflixyasuke, omar sy, anime, serie, live action, netflix
Er is al een getekende Netflix-serie over Yasuke (Afbeelding: Netflix)

Yasuke is gebaseerd op een historisch figuur met dezelfde naam. De serie gaat over de Afrikaanse krijger die diende onder de Japanse daimyo Oda Nobunaga, tijdens de Sengoku-periode van het samoeraiconflict in het 16e-eeuwse Japan. De getekende versie van de Netflix-serie speelt zich af in een alternatieve realiteit van de 16e eeuw en is niet geheel biografisch.

Japans-Amerikaanse anime wordt live-action

Kort samengevat gaat de Netflix-serie over de eerste zwarte en niet-Japanse samoerai, die in de live-action serie waarschijnlijk dus gespeeld gaat worden door Omar Sy. De tekenfilm is een Japans-Amerikaanse productie. Hoe dat zit met de eventuele opvolger met echte mensen is niet bekend.

Lupin was slechts het begin: Omar Sy sluit megadeal met Netflix

“De kans krijgen om het legendarische waargebeurde verhaal van Yasuke tot leven te brengen, is een droom van mij sinds ik als marinier in Japan diende”, zegt regisseur Jones tegen The Hollywood Reporter. Ofschoon hij in vergaande gesprekken is met Omar Sy over de hoofdrol, heeft de live-action serie nog geen groen licht van Netflix. We houden je op de hoogte.

Check ook de top 8 anime op Netflix van liefhebber en Manners-freelancer Noah Korevaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.