Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 24 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Marvel onthult nieuwe Black Panther in eerste trailer Wakanda Forever

Het is eindelijk zover: Marvel heeft de eerste trailer gedropt voor Black Panther: Wakanda Forever. Maak kennis met Namor, Atlantis en, ja echt, de nieuwe Black Panther!

Na het onverwachte overlijden van Chadwick Boseman ligt er op geen enkele andere Marvel-film meer druk dan op Black Panther: Wakanda Forever.

Black Panther: Wakanda Forever

De acteur was het gezicht van Black Panther, de film uit 2018 die tot voor kort het best beoordeelde Marvel Cinematic Universe-project op Rotten Tomatoes was. Tevens is het de enige superheldenfilm die ooit voor de Oscar voor Best Picture is genomineerd.

De filmstudio en regisseur Ryan Coogler, die terugkeert voor de sequel, hebben een pittige uitdaging voor de boeg. Ze zullen tegelijkertijd aan de hoge lat van de eerste film moeten voldoen en T’Challa en de acteur achter hem moeten eren.

Of dat gaat lukken, blijft voorlopig nog de vraag. Black Panther: Wakanda Forever komt uit op 11 november. In de tussentijd heeft Marvel Studios in ieder geval een zoethouder van jewelste voor de fans.

Marvel dropt trailer

Maak kennis met de eerste volledige trailer voor Black Panther 2. Tot deze week wisten we praktisch niks over het plot van de superheldenfilm. Coogler wilde tijdens interviews enkel loslaten dat de film Boseman zal eren.

De regisseur zal iets met het plotselinge overlijden met de acteur moeten. Ook in het film-universum hebben ze immers iemand verloren: T’Challa, AKA Black Panther. Dat wordt ook meteen benadrukt aan het begin van de gloednieuwe trailer. De familie van T’Challa is nog in rouw als echter alweer een volgende uitdaging voor de deur staat.

Namor maakt eindelijk zijn debuut

Black Panther: Wakanda Forever gaat namelijk een decennia-oude en vooral iconische kant van Marvel introduceren. Dan hebben we het over namelijk over niemand ander dan Namor en zijn koninkrijk: Atlantis. Ja, we gaan het water in, en hoe!

Tenoch Huerta is in de trailer al kort te zien als Namor, de mutanten-zoon van een zeekapitein die in de comics al in 1939 zijn debuut maakte. Huerta kennen we onder andere van Narcos: Mexico en The Forever Purge. Verder bestaat zijn CV vooral uit Mexicaanse films

Wat een beelden

De ogenschijnlijke strijd met Atlantis en de vraag wie T’Challa op zal gaan volgen lijken dus de basis te gaan vormen voor de film. Eén ding is in ieder geval nu al duidelijk: Black Panther: Wakanda Forever gaat visueel gezien een prachtige film worden.

Het eerste voorproefje op Atlantis en de rijke beelden van Wakanda bewijzen al dat Coogler zijn unieke versie van het MCU in alle glorie terug gaat brengen.

De nieuwe Black Panther

Daar gaan we ongetwijfeld de komende tijd meer van zien, gezien Black Panther 2 al op 11 november uitkomt. De marketingmachine zal flink gaan ronken de komende maanden.

Het einde van de eerste trailer doet de online speculatie in ieder geval al flink ontploffen: we zien heel kort de eerste beelden van de nieuwe Black Panther. Wie hij of zei is, blijft echter nog even een mysterie. Laat maar komen Marvel!

Marvel-filmmarathon: zo kijk je de 29 films in juiste volgorde

Marvel onthult nieuwe Black Panther in eerste trailer Wakanda Forever
De nieuwe Black Panther

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.