Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 16 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

LEGO verhoogt prijzen fors, maar op deze sets heb je korting

Of LEGO een dure hobby is? Mag je zelf invullen. Feit is dat bouwsets vanaf augustus 2022 duurder worden. De Deense speelgoedfabrikant moet noodgedwongen zijn prijzen verhogen.

Wij zijn altijd fan gebleven van LEGO, en zo zijn er complete generaties met ons. Niet voor niets zijn er steeds meer bouwsets voor volwassenen, die soms al behoorlijk in de prijs lopen. Zo betaal je alleen voor deze Rolling Stones-tong al 149,99 euro.

LEGO verhoogt prijzen

In een statement heeft de Deense speelgoedfabrikant laten weten dat de prijzen van bouwsets met 5% tot 25% stijgen. Daarbij bracht het bedrijf een statement naar buiten.

“De huidige wereldwijde economische uitdagingen van gestegen grondstof- en bedrijfskosten hebben gevolgen voor veel bedrijven. De consument centraal stellen is de kern van wat LEGO als bedrijf doet. Sinds enige tijd nemen we deze kosten dan ook op ons om de prijzen stabiel te houden. Omdat deze kosten echter snel bleven stijgen, kunnen we niet anders dan de prijzen van sommige bouwsets verhogen. Deze verhoging is merkbaar vanaf augustus en september 2022”, aldus het bedrijf.

Kwart van alle bouwsets wordt duurder

“De stijging verschilt per set en ongeveer een kwart van het portfolio wordt duurder. Bij sommige sets zullen we de prijs niet wijzigen, op andere zal er een kleine verhoging zijn en op grotere, complexere sets zal de procentuele stijging hoger zijn. We blijven ons best doen om ervoor te zorgen dat onze producten van grote waarde zijn en we erkennen volledig hoe belangrijk dit is voor onze fans en iedereen die van LEGO houdt.”

LEGO met korting

Duidelijk, voor augustus nog even LEGO inslaan. Of beter gezegd: voor komende zondag, want dan is het Vaderdag en speciaal daarvoor strooit bol.com met korting op bouwsets. Bekijk hier een top 5. Daar maak je niet alleen je vader, maar waarschijnlijk ook jezelf blij mee.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.