Dennis Mons
Dennis Mons Elektrische fiets 16 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

De 5 beste betaalbare e-bikes volgens de ANWB

De populariteit van e-bikes kent geen grenzen. Alleen al in Nederland zijn er maar liefst 5 miljoen van verkocht. Op zoek naar een betaalbare elektrische fiets? Dit zijn volgens de ANWB de vijf beste exemplaren.

Jaarlijks doet de ANWB een test in verschillende categorieën. Bekijk hier de volledige test van 2022.

De beste betaalbare e-bikes volgens ANWB

Het moge duidelijk zijn dat het prettig is om de wind in de rug te hebben als je fietst. Soms ben je kapot of wil je juist even dat zetje krijgen om verder te fietsen dan je normaliter durft. In je zoektocht naar een e-bike stuit je waarschijnlijk vaak op extreme prijzen. Maar er zijn ook (relatief) betaalbare.

1. Brinkcers Berlin

Deze elektrische fiets heeft zijn naam al mee, want die klinkt lekker tegendraads. De Berlin is een modern vormgegeven e-bike die te koop is in een heren- en damesuitvoering.

e-bikes
Strak en simpel (Afbeelding: Brickers Berlin)

De Berlin heeft standaard een flinke accu van 417 Wh, maar een 604 Wh is ook mogelijk. De tweewieler heeft hydraulische schijfremmen én is niet duur in onderhoud, ondanks ‘dure’ materialen als een Shimano Nexus 7-versnellingnaaf, Selle Bassano-zadel en Axa-slot. De stalen ros kost zo’n 1.600 euro.

2. Cortina E-U1 N7

Hoewel de typenaam iets sprekender kan zijn, zoals CortinAwesome N7, is deze e-bike precies wat je verwacht van dit merk. Wederom is het design minimalistisch en strak. Daarnaast heeft de Cortina een afgang H400-voorwielmotor, een stille krachtbron met voldoende power. Ook deze fiets heeft Shimano Nexus 7-versnellingsnaaf en Axa-slot.

De elektrische fiets kost zo’n 1600 euro. En de ANWB is er dus erg positief over.

e-bikes Cortina
De klassieke Cortina met voorwielaandrijving. (Afbeelding: Cortina)

3. Batavus Fonk

Standaard beschikt de Batavus Fonk over een 300 Wh-accu, hiermee heb je voldoende actieradius voor dagelijks gebruik. Ga je echter ook langere tochten maken, dan is een upgrade (tegen meerprijs) naar 400 of 500 Wh wenselijk. De E-Motion-voorwielmotor biedt een natuurlijke ondersteuning en maakt bovendien weinig geluid.

Met de E-Motion-voorwielmotor biedt een natuurlijke ondersteuning biedt en maakt bovendien weinig geluid.
(Afbeelding: Batavus)

Volgens de ANWB is het een perfecte koop. Check hier de prijsvergelijker.

4). Giant Ease-E+ 1

Deze elektrische fiets heeft een groter bereik, doordat hij lichter is. De e-bike heeft een voorwielmotor die technologisch gezien vooruitstrevend is. De Giant SyncDrive Move is tamelijk geruisloos en dus prettig voor dagelijks gebruik. Met de accu van 300Wh of de upgrade naar 400Wh of 500Wh kom je sowieso een heel eind. Het Selle Royal-zadel en de Suntour-voorvorkvering zorgen voor het comfort.

De Giant kost zo’n 1300 euro.

e-bike ebike giant
De statige Giant Ease-E+ (Afbeelding: Giant)

5). Royal Prestige

Deze betaalbare e-bike heeft al meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen (of althans, de makers). De Royal Prestige is een elektrische fiets die namelijk uitblinkt in robuustheid en stabiliteit. De betrouwbare Dapu-voormotor zorgt voor een enorme actieradius, dankzij de ion-accu van Greenway met 468Wh. Ook deze rit is comfortabel dankzij de verende voorvork, ergonomische handvatten, zadelpenvering en het Selle Royal-zadel. Ter beveiliging krijg je een ‘gratis’ Axa-slot. De door de ANWB geprezen tweewieler kost 1.699 euro.

e-bike
Grote prijswinnaar. (Afbeedling: Anyway Royal Prestige)

Mocht je geen centen hebben voor een elektrische fiets, dan is er nog altijd deze clip die van je normale tweewieler een e-bike maakt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.