Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 24 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Met deze clip maak je een e-bike van je normale fiets

Iedereen wil tegenwoordig een elektrische fiets, maar een e-bike is voor veel mensen onbetaalbaar. Voor hen is de CLIP ontworpen, een tool die van een normale fiets een elektrische fiets maakt. Niet slecht bedacht.

Voor de mensen die gehecht zijn aan hun gewone fiets, maar tijdens harde wind stiekem toch even willen profiteren van trapondersteuning, is dit ook een hoopgevende uitvinding. In een simpele handomdraai tover je jouw tweewieler om tot een e-bike.

CLIP maakt van jouw fiets een elektrische fiets

CLIP is niets meer of minder dan een demonteerbare elektromotor voor op je fiets. De motor is gemakkelijk aan het frame van de voorband te koppelen. Als de accu leeg is, kan de E-Bike CLIP weer gemakkelijk losgekoppeld worden om hem op te laden in een normaal stopcontact. De innovatieve uitvinding heeft geen ingewikkelde onderdelen voor de bevestiging, waardoor je de elektromotor gemakkelijk op iedere fiets kunt bevestigen.

De missie van het bedrijf achter CLIP is om de afhankelijkheid van auto’s in de steden te verminderen en meer mensen op de fiets naar het werk te krijgen. “Dit is niet alleen goed voor het milieu, ook de mens zelf gaat erop vooruit”, aldus een woordvoerder van het bedrijf dat jouw fiets graag omtovert tot elektrische fiets.

Details en specificaties

De demonteerbare E-motor is alvast te bestellen via een pre-order ,en de eerste batch van 2022 is al uitverkockt. Via crowdfunding is inmiddels genoeg geld opgehaald om de CLIP in productie te laten gaan. Binnen 15 minuten is de accu opladen voor een actieradius van minstens een uur. Een nadeel: de tool is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten te krijgen. Maar bij succes waait zoiets natuurlijk over.

elektrische fiets, e-bike, clip

Wat dit grapje kost? Voor de klassieke variant van de E-Bike CLIP betaal je omgerekend 399 dollar (353 euro). Voor 530 euro heb je de geavanceerde versie, met een fietscamera. Die laatste prijs gaat overigens al richting de spotgoedkope elektrische fiets die je onlangs bij Kruidvat kocht. Maar goed, dat zijn niet de beste fietsen, en bovendien heb je met deze tool zowel een elektrische als normale tweewieler.

Stijlvolle e-bike helm

Het enige nadeel aan een elektrische fiets (en de CLIP op je normale fiets) is dat je eigenlijk een helm nodig hebt en dat kan er nogal sullig uitzien. Maar dat geldt niet voor de helm van Park & Diamond, die de vorm heeft van een baseball-pet maar wel volledige bescherming biedt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.