Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 24 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Film met bondgirl No Time to Die aangeklaagd, want ze ontbreekt

Leuk en aardig die filmposters en trailer, maar dan moet je natuurlijk wel de acteurs aanprijzen die ook daadwerkelijk in de film zitten. Dat gebeurde bij Yesterday, een film met Ana de Armas in de aankondiging, niet. De distributeurs van de film zijn nu aangeklaagd, meldt The Hollywood Reporter.

Ana de Armas is in de afgelopen jaren een behoorlijk populaire actrice geworden. De Cubaans-Spaanse actrice maakte voor het eerst serieuze faam via War Dogs (2016) en Blade Runner 2049 (2017). Maar pas haar wereldwijde doorbraak beleefde ze naast Daniel Craig. Eerst in Knives Out (2019) en later natuurlijk als bondgirl in No Time to Die. Voor deze vrouw gaat het grote publiek tegenwoordig blind naar de bioscoop.

Ana de Armas in Yesterday

Maar in Yesterday, een film die alweer uit 2019 stamt, doet ze helemaal niet mee. Wel zat ze in de vooraankondigingen en is ze nog steeds te zien in de trailer (Vanaf minuut 1.55). Het klopt dat ze tot de originele cast behoorde, maar de scènes met de bondgirl zijn verwijderd.

Yesterday is een muzikale romantische komedie uit 2019, over de aanklotende singer-songwriter Jack Malik (Himesh Patel, Tenet). Hij hijst zichzelf van pub naar pub, altijd maar weer vergezeld door ‘manager’ en boezemvriendin Ellie. Net als hij besluit te stoppen als muzikant, gebeurt er iets wonderlijks. Tijdens een wereldwijde stroomstoring wordt de muzikant aangereden en als hij ontwaakt uit zijn coma blijkt de hele wereld The Beatles te zijn vergeten. Alleen Jack herinnert ze nog. Tot tranen toe geroerd zijn z’n vrienden als hij op een terrasje terloops Yesterday speelt. Sinds wanneer schrijft hij zúlke mooie liedjes? Klinkt grappig, maar waar is bondgirl Ana de Armas?

Universal aangeklaagd

Welnu, zij was oorspronkelijk de geliefde van het hoofdpersonage, en schreef de nummers van The Beatles aan zichzelf toe. Maar na een viewing voor testpubliek is dit hele personage verwijderd. Een van de scènes met het personage van Ana de Armas, in de eerste versie van de film te gast bij talkshowhost James Corden, zit nog steeds verwerkt in de trailer van Yesterday.

ana de armas, bondgirl, yesterday, universal, aangeklaagd
De verwijderde scène (Afbeelding: Universal)

Afgelopen vrijdag werd de aanklacht ingediend bij de rechtbank van Californië, door twee personen. “Universal was niet in staat om te vertrouwen op de bekendheid van de acteurs om de verkoop en verhuur van kaartjes en films te maximaliseren”, is te lezen in de aanklacht, verwijzend naar Patel en actrice Lily James, binnenkort te zien als Pamela Anderson in Pam & Tommy. “Verdachte gebruikte de faam, uitstraling en schittering van Ana de Armas om de film te promoten door haar scènes op te nemen in de filmtrailers die reclame maken voor Yesterday.” De Cubaans-Spaanse actrice was destijds al onthuld als bondgirl in No Time to Die.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.