Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 24 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

THOR onthult na Airstream eStream ‘elektrische camper van de toekomst’

THOR Industries heeft met de Vision Vehicle naar eigen zeggen de ‘elektrische camper van de toekomst’ ge├»ntroduceerd. Met een behoorlijke actieradius en veel vernieuwende technologie. En dat een paar dagen na de Airstream eStream.

De elektrische camper in het algemeen is al een aantal jaar in ontwikkeling, maar zo ingeburgerd als de elektrische auto is het vakantievoertuig van de toekomst nog niet. Zal niet lang meer duren, want steeds meer grote merken zetten er vol op in.

THOR Vision Vehicle

Zo ook THOR Industries. In Nederland niet bekend qua naam, in de Verenigde Staten een begrip. Sinds de jaren 80 maakt het bedrijf zowel campers als caravans. De bekendste en meest succesvolle vrucht is de Airstream. En het nieuwst technologische hoogstandje is dus deze elektrische camper.

thor vision vehicle, elektrische camper, airstream estream
(Afbeelding: THOR Industries)

De THOR Vision Vehicle is het meest veelzijdige, comfortabele en technologisch vooruitstrevende concept van het bedrijf tot nu toe. Een van de meest opvallende upgrades van dit elektrische concept is een combinatie van een geïntegreerde brandstofcel en een batterijpakket met hoge capaciteit. De actieradius op een volle accu is volgens het bedrijf 483 kilometer, en dat is behoorlijk veel voor een camper van deze proporties.

Digitale cockpit en huiskamer

Andere technische innovaties zijn onder meer de digitale cockpit, die is ge├»ntegreerd met slimme technologie om reisplanning intu├»tiever te maken. Deze slimme technologie strekt zich uit tot het stevige entertainmentsysteem van de THOR Vision, dat compatibel is met Alexa van Amazon en kan worden bediend met spraakopdrachten. Hetzelfde geldt voor de ‘digitale huiskamer’.

(Afbeelding: THOR Industries)

Daarnaast zijn er nog veel meer technische upgrades te vinden in de elektrische camper, allemaal te bedienen met een slimme app. Alle technische specificaties bekijk je op de website van THOR. Een releasedatum is nog niet bekend.

Elektrische camper volgt kort op Airstream eStream

De elektrische camper THOR Industries volgt een paar dagen na een ander nieuw revolutionair bakbeest van het bedrijf: de Airstream eStream. Dit is een concept voor een met je smartphone bestuurbare caravan. Lees en bekijk hier meer.

Check ook de eBussy, een elektrische camper en nog veel meer ineen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.