Alrik de Jong
Alrik de Jong Elektrische fiets 6 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Deze ‘e-bike pet’ is de meest stijlvolle helm voor op je elektrische fiets

De elektrische fiets is hot. Er komen steeds coolere modellen en ze gaan ook steeds sneller. Eigenlijk ontkom je dan ook niet meer aan een helm. Maar ja, dat ziet er weer zo suf uit. Gelukkig worden er nu ook stijlvolle helms geproduceerd voor op je e-bike. Deze is ontworpen door SpaceX-ingenieurs en heeft het comfort van een pet.

Stijlvolle helm voor op je elektrische fiets

De tijd dat je werd ingehaald door een stel bejaarden op een elektrische fiets is voorbij. Nu heb je zelf een elektrische fiets en het liefst een die niet begrensd is, zoals deze elektrische fiets in de stijl van een schakelbrommer. En ja, dan heb je hoofdbescherming nodig. Want veiligheid gaat nou eenmaal vóór stijl. Maar met de Park & Diamond, een helm die is ontworpen door ingenieurs van Space-X, gaan veiligheid en stijl samen.

park diamond, stijlvolle, helm, pet, elektrische fiets

‘E-bike pet’ ontworpern door Space X-ingenieurs

Deze stijlvolle helm voor bezitters van een e-bike voelt aan als een baseball-pet en zo ziet hij er ook uit. De Park & Diamond, die voldoet aan alle veiligheidsnormen, is inklapbaar, zodat je hem gemakkelijk in je tas kunt stoppen. Deze helm is bedacht en ontworpen door SpaceX-ingenieurs David Hall en Jordan Klein, nadat de zus van David Hall slachtoffer werd van een auto-ongeluk op haar elektrische fiets. “Mijn zus Rachel raakte betrokken bij een auto-ongeluk op een kruispunt bij het Diamond Park, vlakbij de Temple Universiteit in Philadelphia. Ze droeg geen helm en lag vier maanden in coma”, aldus David Hall. “Gelukkig is ze nu weer hersteld, maar er zijn meer mensen die geen hoofdbescherming dragen op een elektrische fiets, vaak vanwege comfort en stijl. Dus bedachten wij de helm die wel stijlvol en comfortabel is.”

park diamond, stijlvolle, helm, pet, elektrische fiets

De Park & Diamond, vernoemd naar het Diamond Park in Philadelphia, werd aanvankelijk gelanceerd via een een crowdfunding op Indiegogo. Daar is genoeg geld ingezameld om de Park & Diamond daadwerkelijk in productie te brengen. Je kunt de ‘e-bike pet’ hier vooruit bestellen. Vroege vogels krijgen korting. Je bestelt een helm voor omgerekend 79 euro.

Elektrische fiets kopen

Tegenwoordig heb je e-bikes in alle soorten en maten. Van spotgoedkope basics tot badass racemonsters die eruit zien als mountainbikes en schakelbrommers. Op deze overzichtspagina bekijk je ze allemaal. En denk er dus om, wel een helm op.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.