Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 6 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

‘Spider-Man legende gaat Marvel uit de brand helpen met Doctor Strange 2’

Plottwist: het lijkt er sterk op dat Spider-man regisseur Sam Raimi aan de slag gaat met Doctor Strange in the Multiverse of Madness! Het doorgaans zeer goed ingelichte Variety meldt dat de regisseur in gesprek is met Marvel Studios.

Marvel Studios gaat voor Sam Raimi

Gezien de reputatie van die publicatie hoef je dit nieuws nog amper een gerucht te noemen. Als de journalisten van Variety zoiets melden, dan klopte het tot nu toe altijd ook. Dat neemt overigens niet weg dat de kans bestaat dat Sam Raimi en Marvel Studios er niet uitkomen.

Marvel Studios hoopt dat Raimi Scott Derrickson gaat vervangen. Dat is de regisseur van de eerste Doctor Strange film. Hij zou ook Doctor Strange in the Multiverse of Madness gaan doen, maar werd begin dit jaar van het project gezet door Disney. De reden? De bekende “creative differences”.

Spider-Man en de moderne superheldenfilm

Derrickson blijft wel aan als uitvoerend producent. Er is in ieder geval haast bij geboden, want de productie gaat van start in mei. Raimi heeft in ieder geval genoeg ervaring om zich in rap tempo het project eigen te maken. Hij lanceerde het genre van de moderne superheldenfilm met Spider-Man in 2002 voor Sony Pictures.

Nadat hij die trilogie afrondde hebben we relatief weinig van de regisseur gehoord. Hij leverde na Spider-Man 3 (2007) enkel de horrorfilm Drag Me to Hell (2009) en Disney’s Oz the Great and Powerful (2013) af.

JAPAN MOVIE SPIDERMAN
Sam Raimi (links) in 2007 bij de première van Spider-Man 3 in Japan (EPA/FRANCK ROBICHON)

Relevante ervaring

Achter de schermen was hij het afgelopen decennium vooral als producent van franchises aan het werk, voornamelijk binnen het horror-genre.

En laat Doctor Strange in the Multiverse of Madness naar verluidt nou net de eerste Marvel Studios film zijn die iets meer richting de horror gaat. Scott Derrickson werd immers ook bekend door zijn werk binnen dat genre. Daarmee lijkt Sam Raimi op meerdere manieren de perfecte opvolger.

Of hij opnieuw een geliefde superheldenfilm weet af te leveren gaan we op 7 mei 2021 ontdekken, er van uitgaande dat hij de job krijgt. Dan komt Marvel’s Doctor Strange in the Multiverse of Madness uit. Eerst kunnen we nog gaan genieten van Black Widow, Eternals en Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings.

Variety

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.