Felix Decavel
Felix Decavel Sport 5 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

De 5 bestbetaalde mascottes in de NBA: schrik niet van hun salaris

Tijd voor een carrièreswitch en een hoger salaris? Neem dan zeker een baan als mascotte in overweging. Als je een sportfanaat bent die ervan houdt mensen te entertainen, dan zou je wel eens op het lijstje met best betaalde mascottes kunnen belanden. Moet je wel je heil zoeken in de NBA.

We beginnen beter en beter te begrijpen waarom de mascotte van Sc Heerenveen met hand en tand vocht om zijn baan te behouden. Na het winnen van een rechtszaak tegen het bestuur van de club, mag Hendrik ‘Heero’ Pasveer opnieuw zijn kostuum aantrekken. En zijn zakken vullen. Want als we van de salarissen van NBA-mascottes mogen uitgaan, kan de 52-jarige man binnenkort met pensioen.

De best betaalde mascottes in de NBA

Dat er in de NBA met astronomische bedragen gegooid wordt, weet iedereen. Maar wist dat je niet eens goed moet kunnen basketballen? Ook mascottes vangen een aardige duit voor hun kunstjes. Het gemiddelde salaris is 60.000 euro per jaar, maar daar zitten de best betaalde NBA-mascottes ver boven.

1. Rocky the Mountain Lion – Denver Nuggets – 625.000 dollar

Wie zegt dat 0-urencontracten waardeloos zijn? Als je deze katachtige op het verjaardagsfeestje van je kinderen wenst uit te nodigen, ben je al gauw 750 euro kwijt. Per uur. De populairste mascotte uit de NBA vangt op jaarbasis zelfs 625.000 euro, en is daarmee veruit een van de best betaalde mascottes ter wereld.

Motivatiebrief al geschreven? Voeg dan maar snel ‘geen hoogtevrees’ toe.

2. Harry the Hawk – Atlanta Hawks – 600.000 euro

Toch last van vertigo? Oefen dan alvast maar een paar danspasjes voor je sollicitatie als Harry the Hawk.

Deze vreemde vogel verdient 500 euro per uur voor een optreden en vliegt per jaar weg met een salaris van om en bij de 600.000 euro. Je zou voor minder die Gangnam Style-moves in het openbaar durven vertonen. Niemand herkent je, maar je bent lekker wel een van de best betaalde mascottes ter wereld.

3. Benny the Bull – Chicago Bulls – 400.000 euro

De meest acrobatische en geliefde werknemer van de Chicago Bulls sinds het pensioen van Michael Jordan en de blessures van Derrick Rose.

Fans van de Bulls konden de afgelopen twee decennia maar weinig juichen, behalve dan voor hun mascotte. En dat mag ook wel met een salaris van 400.000 euro per jaar.

4. Go the Gorilla – Phoenix Suns – 200.000 euro

De Phoenix Suns wonnen nog nooit een NBA-titel en werden door een lachende Luka op vernederende wijze uitgeschakeld vorig seizoen. Of moest wonderkind Dončić hardop brullen vanwege de mascotte?

Let wel: net als de Suns kan je soms een aardig pak slaag verwachten. Maar die tandartskosten nemen we er met een salaris van 200.000 euro per jaar graag bij.

5. Hugo the Hornet – Charlotte Hornets – 100.000 euro

Tegenwoordig beleeft Michael Jordan als eigenaar van de Charlotte Hornets nog maar weinig plezier aan zijn basketbalpensioen. Het spelniveau op het veld is vaak bedroevend, maar langs de zijlijn valt er gelukkig wel iets te zien dat de moeite waard is: Hugo the Hornet!

Ook leuk: je mag taarten in het gezicht van irritante fans gooien. En dat voor een salaris van 100.000 euro per jaar. Waar kunnen we tekenen?

Het salaris van mascottes in de Premier League

Lijkt een verhuis naar Amerika je nogal ver? NBA-mascottes behoren tot de best betaalde ter wereld, maar ook de Premier League kan er wat van. In de beste voetbalcompetitie ter wereld verdienen de best betaalde mascottes tussen de 80.000 en de 125.000 euro per jaar.

Krijg je niet genoeg van mascottes? Dan hebben we hier nog een artikel voor je over de mooiste mascottes van elk WK-tornooi. Of klik hier om te weten waarom je meer NBA moet kijken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.