Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 14 sep 2022
Leestijd: 1 minuut

COPA eert WK-mascottes in collectie vol nostalgische T-shirts

Voor iedereen die van voetbal en nostalgie houdt, is de nieuwe collectie van COPA een winkel vol snoep. WK-mascottes als Ciao (WK 1990 in Italië) worden geëerd op T-shirts.

Onze favoriete WK-mascotte ooit, zoals je na de intro misschien al doorhad, is Ciao. Heerlijk jaren 90, tijdloos, grafisch lekker simpel, alles ademt calcio. Roberto Baggio, Salvatore Schillaci, Franco Baresi… Bellissimo!

COPA bregt ode aan WK-mascottes

Maar er zij meer iconische mascottes, zoals de sombrero dragende Pique, die overal opdook tijdens het legendarische WK 1986 in Mexico. Of Footix, de haan die zo tekenend is voor het WK 1998 in Frankrijk.

copa, ciao, wk mascottes, collectie, t-shirts, italia 1990, fifa classics, 2022, model

De traditie van WK-mascottes werd ingezet in het land van de tradities, Engeland. Hier maakte Willie zijn debuut als talisman. En dan is er nog de nieuwste telg in deze eervolle rij, La’eeb. Dit spookje met een sjeikgewaad wordt het symbool van de dubieuze wereldkampioenschappen voetbal in Qatar.

Heerlijke collectie vol nostalgische T-shirts

De nieuwe collectie van COPA speelt vooral in op nostalgie, dus La’eeb ga je niet terugvinden in de collectie. Naast WK-mascottes van weleer zijn er ook T-shirts met de logo’s van oude WK’s. Daarbij is het moeilijk kiezen welke nou het meest iconisch zijn. Een compilatie zie je hieronder, maar er is meer. Shop de collectie hier.

Juanito, Mexico 1970

copa, ciao, wk mascottes, collectie, t-shirts, mexico 1990

Tip en Tap, Duitsland 1974

copa, ciao, wk mascottes, collectie, t-shirts, duitsland 1974

Gauchito, Argentinië 1978

copa, ciao, wk mascottes, collectie, t-shirts, argentina 1978

Naranjito, Spanje 1982

copa, ciao, wk mascottes, collectie, t-shirts, spanje 1982

Ciao, Italië 1990

copa, ciao, wk mascottes, collectie, t-shirts, italia 1990

Footix, Frankrijk 1998

copa, ciao, wk mascottes, collectie, t-shirts, france 1998

Naast T-shirts heeft COPA ook sokken uitgebracht met WK-mascottes van weleer. Die zijn betaalbaar, en geven een leuke twist aan je driedelige pak. Check dit Instagram-account voor nog meer voetbalnostalgie.

De meest opvallende voetbalshirts in seizoen 22-23

Van nostalgie naar het heden. Voetbalshirts zijn tegenwoordig ware fashion-items, zo was het Bob Marley-shirt van Ajax vorig jaar in een paar minuten uitverkocht. Check vooral ook het elftal meest opvallende voetbalshirts in het seizoen 22-23.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.