Felix Decavel
Felix Decavel Sport 2 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

5 redenen om eindelijk NBA te kijken (maar eerst het EK basketbal)

Met de eerste speeldag van het EK basketbal achter de kiezen en de nieuwe editie van NBA 2K, is de tijd gekomen om je basketbal(kennis) vanonder het stof te halen. Maar dat zijn lang niet de enige redenen waarom je je zou moeten verdiepen in de wondere wereld van de beste competitie op aarde.

Hou je van de Champions League? Dan weet je niet wat je te wachten staat met de NBA. Gelukkig kun je je in ieder geval goed voorbereiden dankzij Manners. Graag gedaan!

Het EK basketbal en de NBA kijken

Om in te komen begin je vanavond (2 september) in een chauvinistische bui met het EK basketbal, waar 37 NBA-spelers te spotten zijn. Om 21.00 uur speelt Nederland zijn eerste wedstrijd tegen Servië, waar de huidige MVP van de NBA voor uitkomt. Het EK wordt door Ziggo uitgezonden. Daarna ben je klaar voor het echte spektakel in Amerika.

1. Are You Not Entertained? Dan is de NBA iets voor jou

In tegenstelling tot vastgeroeste Europese voetbalcompetities waar steevast dezelfde namen bovenaan de ranking pronken (sorry Ajax), ligt de titelrace in de NBA al een aantal jaar wagenwijd open en daar lijkt niet snel verandering in te zullen komen. Spanning, spektakel en onverwachte plotwendingen maken intussen deel uit van het NBA-meubilair. Beter dan een brilscore, toch? Volgens dit publiek althans wel.

2. De laatste loodjes van levende legendes

De namen LeBron James, Kevin Durant en Stephen Curry klinken de meeste sportliefhebbers wel bekend in de oren, maar wordt het niet eens tijd om deze levende legendes ook aan het werk te zien?Dan wacht je best niet al te lang meer. De leeftijd van de drie spelers is intussen namelijk even hoog als hun spelniveau en LeBron James (37) zal ondanks zijn nieuw contract niet eeuwig rijpen als wijn.

3. Wat goed is, komt snel

De carrières van LeBron James en zijn generatiegenoten mogen dan (bijna) voorbij zijn, je kan getuige zijn van de wisseling van de wacht die in volle gang is. Jonge veulens zoals Ja Morant (23) en Jayson Tatum (24) behoren nu al tot de absolute wereldtop en staan klaar om de fakkel over te nemen. Niet overtuigd? Geen zorgen, daar zijn deze highlights voor.

4. Globaler dan ooit

De NBA is qua populariteit de snelst groeiende sportcompetitie ter wereld en dat is ook terug te zien aan de smeltkroes van nationaliteiten in elk team. Helaas is het nog even wachten op een nieuwe Rik ‘The Dunking Dutchman’ Smits, maar aan NBA-toppers op EuroBasket is er in ieder geval geen gebrek. Maar liefst 37 NBA-spelers nemen deel aan het EK basketbal. Hou vanavond (2 september) alvast vrij in je agenda, wanneer Nederland het opneemt tegen Servië, met de huidige MVP van de NBA Nikola Jokic in de gelederen.

5. NBA 2K23 League Pass

NBA 2K23 komt uit op 8 september, maar als je de Championship-editie alvast aanschaft, krijg je er een NBA League Pass-abonnement van 12 maanden bij. Daarmee kan je alle 1.230 (!) wedstrijden van het seizoen bekijken, en dat is buiten de play-offs gerekend. Over het tijdsverschil hoef je je dan ook geen zorgen meer te maken, want je kan alles gewoon terugkijken zonder spoilers. Geen zin om de game in huis te halen maar wel om NBA te kijken? Dan heb je geluk! Volgens dit artikel zullen de prijzen van zo’n NBA League Pass namelijk fors dalen dit jaar. Kortom, tijd om FIFA en die voetbalavond een keertje over te slaan.

Sommige NBA-wedstrijden worden op Ziggo uitgezonden. Voor alle wedstrijden moet je op de website van de National Basketball Association zijn.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.