Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 27 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Mariah Carey, waar ben je? LEGO trapt kerst af met nieuwe set

Het is tijd voor kerst! Althans, als het aan LEGO ligt. De speelgoedfabrikant heeft een nieuwe set in de Winter Village-serie onthuld: Holiday Main Street.

Dankzij de wondere werking van commercie beginnen de feestdagen al in de zomer. Terwijl je handdoeken nog in de wasmachine zitten na je zonnevakantie liggen de pepernoten al een tijdje in de supermarkt.

LEGO trapt kerst af

Geef het nog een paar weken en Mariah Carey trekt ook weer haar kerstpakje aan. Een soort Groundhog Day. Afijn, ook onze vrienden van LEGO hebben alvast december afgetrapt.

De Deense speelgoedfabrikant heeft namelijk een gloednieuwe set onthuld voor de feestdagen. Maak kennis met Winter Village 10308 Holiday Main Street. Een hele mond vol, maar je krijgt er ook een forse set voor terug, geheel uitgedost in kerstthema.

LEGO Winter Village 10308 Holiday Main Street kerst
🎄 (Afbeelding: LEGO)

Winter Village: Holiday Main Street

Het hebbeding maakt namelijk deel uit van de Winter Village-collectie. LEGO brengt steevast elk jaar een nieuwe kerst-set in deze reeks uit. Fans die dus netjes elk jaar hun portemonnee trekken bouwen langzaam aan een winterdorpje. Een kersttafereeltje dat je elke kerst weer tevoorschijn kunt halen en uit kunt breiden. Immer uitdijende kerstdecoratie, tot heel je huis vol LEGO staat.

Terug naar de nieuwste telg uit de Winter Village-reeks. De Holiday Main Street bestaat uit 1514 steentjes. Daarmee bouw je een muziekwinkel, een speelgoedwinkel en een tram. Ook de inbegrepen zes minifiguurtjes moeten immers na het shoppen naar huis.

Je kunt de tram zelfs gemotoriseerd laten rondrijden, inclusief verlichting. Let wel: de motor en andere onderdelen die daarvoor nodig zijn zitten niet bij deze nieuwe set inbegrepen. Die zal je los aan moeten schaffen.

LEGO Winter Village 10308 Holiday Main Street kerst
🎄 (Afbeelding: LEGO)
LEGO Winter Village 10308 Holiday Main Street kerst
🎄 (Afbeelding: LEGO)

Details galore

Maar goed, terug naar wat je wél krijgt. In beide kerstwinkels vind je allerlei details. In de muziekwinkel hebben we het dan over een drumstel, een kassa en gitaren. En de speelgoedwinkel zit natuurlijk propvol kerstcadeautjes. Bovenop de winkels bouw je de appartementen waarin de winkeleigenaren wonen.

Een kerstboom en een feestelijk uitgedoste tramhalte maken het plaatje af. Mariah Carey is niet eens meer nodig voor een verse dosis kerstgevoel.

Verrassend prijskaartje

Aan dat gevoel hangt uiteraard wel een prijskaartje: LEGO Winter Village 10308 Holiday Main Street kost 99,99 euro in de LEGO Store. Gezien de prijsstijgingen van de afgelopen tijd valt dat echter nog reuze mee. Ja, het is een flinke smak geld, maar veel fans rekenden op een grotere klap. Zo houdt LEGO de feestdagen toch nog een beetje gezellig. De gloednieuwe set is vanaf 8 oktober te koop.

LEGO Winter Village 10308 Holiday Main Street kerst
🎄 (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.