Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 27 sep 2022
Leestijd: 5 minuten

De top 11 beste Marvel-series op Disney+ ziet er anders uit dan je denkt

Sinds kort staan ook de Marvel-series van Netflix op Disney+. Daredevil staat dus opeens naast Loki en WandaVision. We maken de balans op: dit zijn de beste Marvel-series op Disney+ volgens IMDb.

Sinds de lancering van Disney+ is het Marvel Cinematic Universe niet enkel op het witte doek te vinden. Loki, She-Hulk, WandaVision: ook in serievorm timmert Marvel Studios voort aan een universum van epische proporties.

Beste Marvel-series op Disney+

Toch zijn dat niet de enige Marvel-series die je op de streamingdienst kunt vinden. Sinds kort staan dus bijvoorbeeld ook de Marvel-series van Netflix op Disney+. Denk aan Daredevil, Punisher en The Defenders.

Dat zorgt ervoor dat je meer Marvel-content dan ooit op één plek kunt streamen. Maar welke series binnen de wereld van Marvel’s comics zijn de beste? We hebben IMDb erbij gepakt en alle Marvel-series op Disney+ voor je gerangschikt. Het resultaat is de onderstaande top 11 van beste Marvel-series op Disney+.

11. Hawkeye (2021)

Na het succes van WandaVision kreeg ook Hawkeye zijn eigen serie. In plaats van enkel op de Avenger te foussen ligt de focus juist ook op de ‘Young Avenger’die uiteindelijk zijn stokje over zal nemen: Kate Bishop. Het resultaat is een verrassend gezellige serie, met een toon die meer wegheeft van een kerstfilm voor het hele gezin dan een Marvel-avontuur. En dat pakt beter uit dan je zou verwachten.

IMDb-score: 7.5

10. Agents of S.H.I.E.L.D. (2013–2020)

De tv-serie Agents of S.H.I.E.L.D. volgt de Strategic HomeAgland Intervention, Enforcement and Logistics Division, beter bekend als S.H.I.E.L.D.. Deze divisie is een topgeheim agentschap dat zich inzet voor de veiligheid van de wereld en haar burgers tegen buitenaardse bedreigingen en kwaadaardige superkrachten beschermt. Voor de Marvel-fans die na de relatief korte MCU-shows op zoek zijn naar een langer avontuur.

IMDb-score: 7.5

9. Agent Carter (2015–2016)

Agent Carter brengt ons terug naar de jaren veertig van de vorige eeuw en vertelt het verhaal van Peggy Carter. Peggy is een agente die voor de Strategic Scientific Reserve (SSR) werkt, en wordt ingeschakeld door Howard Stark om zijn hachje te redden nadat hij van verraad wordt beschuldigd. Het levert een toffe origin story voor Captain America’s muse op.

IMDb-score: 7.9

8. Jessica Jones (2015–2019)

Ben je het popcorn-gehalte van Marvel’s fims zat? Dan is Jessica Jones een aanrader. Deze show kwam origineel op Netflix uit, en dat merk je. We volgen een superheld die haar carrière moet staken na een tragisch ongeluk. Ze probeert haar leven weer op te pakken als privédetective, maar haar traumatische verleden gooit roet in het eten. Jessica Jones is een stuk duisterder en harder dan je van het MCU gewend bent. Inclusief een glansrol voor David Tennant, die één van de beste Marvel-schurken ooit neerzet.

IMDb-score: 7.9

7. Legion (2017 – 2019)

Zowel de recente MCU-series als de voormalige shows van Netflix hebben ten tijde van hun lancering een hoop aandacht gekregen. Helaas is Legion een ondergewaardeerde parel, vooral als het om Nederland gaat. De show volgt David Haller, een jongeman die al sinds zijn jeugd worstelt met zijn psychische aandoening, schizofrenie. Een bijzondere ontmoeting zorgt er echter voor dat hij zijn aandoening opeens in een compleet ander licht gaat zien. Het levert één van de beste en meest originele Marvel-projecten van de afgelopen tien jaar op, uit de koker van het brein achter Fargo!

6. WandaVision (2020–2021)

WandaVision bewijst dat meer Marvel niet per se meer van hetzelfde hoeft te zijn. De makers vliegen namelijk door decennia aan sitcom-stijlen heen op een meta-manier die de show volstrekt uniek maakt.  Vision – die zijn ideale leven leidt met zijn geliefde, Wanda Maximoff – begint te vermoeden dat alles niet is wat het lijkt. Een unieke en intrigerende miniserie. Sure, de finale is weer wat meer Marvel-generiek, maar WandaVision is absoluut een must-see.

IMDb-score: 7.9

5. Loki (2021– )

De kwaadaardige god Loki is terug in zijn rol als de God van het Kwaad in een nieuwe serie die zich afspeelt na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame. We gaan verder niks spoilen, maar het feit dat Loki onze eerste kennismaking met de volgende grote schurk van het Marvel Cinematic Universe bevat is al een reden om de serie te gaan streamen op Disney+. Seizoen 2 komt er volgend jaar aan!

IMDb-score: 8.2

4. The Avengers: Earth’s Mightiest Heroes (2010–2012)

Disney+ heeft ook een rijke bibliotheek aan animatieseries, ook binnen het domein van Marvel. The Avengers: Earth’s Mightiest Heroes is een animatieserie die zich afspeelt in het Marvel universum, en die je een perfecte introductie geeft tot de wereld van deze superhelden. De insteek van deze show is even cliché als effectief: 74 slechteriken zijn bevrijd uit de gevangenis, en moeten The Avengers ze allemaal weer vangen. Het levert een verrassend onderhoudend ‘monster of the week’-format op.

IMDb-score: 8.3

3. Spider-Man (1994–1998)

We blijven even in de wondere wereld van animatie hangen. Spider-Man-fans kunnen op Disney+ vele uren aan vermaak vinden, alleen al door de berg aan animatieseries die er over Peter Parker zijn gemaakt. De beste is, als je IMDb moet geloven, Spider-Man. Dan hebben we het over de show die in 1994 begon en tot 1998 liep.

IMDb-score: 8.4

2. The Punisher (2017–2019)

De conclusie is duidelijk: de beste Marvel-series tot nu toe komen niet uit de koker van Disney+, maar uit de samenwerking met Netflix. Gelukkig staan die shows nu ook op Disney+. The Punisher laat een brute kant van Marvel zien. Een tof contrast met de films die je gewend bent. Jon Bernthal is de Punisher.

IMDb-score: 8.5

1. Daredevil (2015–2018)

En de beste Marvel-serie op Disney+ volgens IMDb? Dat is Daredevil, een televisieserie uit 2015, gebaseerd op de gelijknamige Marvel-stripfiguur. De serie vertelt het verhaal van Matt Murdock, een advocaat die ‘s nachts als vigilante de straten van New York City veiliger probeert te maken. De serie wordt overal geprezen om de actie, misdaad en drama. Het is op zichzelf al een must watch van een serie, maar het feit dat Daredevil ook opduikt in She-Hulk en Spider-Man maakt het al helemaal verplicht kijkmateriaal voor Marvel-fans.

IMDb-score: 8.6

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.