Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Anticlimax: Marvel onthult eerste beelden van nieuwe outfit Daredevil

Daredevil is eindelijk terug in het Marvel Cinematic Universe, en hoe! Nieuwe beelden uit She-Hulk: Attorney at Law bieden een voorproefje op zijn niet zo nieuwe outfit.

Door Disney’s eigen plannen voor een streamingdienst moesten de Marvel-series van Netflix al snel het veld ruimen. Daredevil, Luke Cage, Iron Fist, Jessica Jones en The Defenders waren altijd al tweede- of zelfs derderangsburgers in het Marvel Cinematic Universe.

Flinke klap

Qua verhaal moest alles kleinschalig blijven, en het begrip canon kun je amper op de series toepassen. De makers moesten zich beperken tot hun eigen losse hoekje binnen het MCU.

Toch was het een flinke klap voor Marvel-fans toen bekend werd dat de series moesten stoppen. Vooral Daredevil wist een grimmigheid en vooral een schurk neer te zetten waar zelfs de bioscoopfilms van Marvel amper aan konden tippen. Wilson Fisk is wat ons betreft nog steeds de beste slechterik die er in het MCU is neergezet.

Al stelde zijn debuut in de Disney+-serie Hawkeye nou niet bepaald gerust: in plaats van dezelfde grimmige, realistische schurk uit de Netflix-serie neer te zetten, kregen fans een veel meer stripboek-achtige superschurk te zien. Maar goed, dat was slechts een voorproefje.

Matt Murdock is terug

Daredevil en Co. zijn namelijk terug! Marvel Studios moest een aantal jaar wachten tot het weer de personages in mag zetten, maar nu is het eindelijk zover.

Daredevil, het alter-ego van de blinde advocaat  Matt Murdock, keert terug in de serie She-Hulk: Attorney at Law. De advocaat zagen we al even in een verrassende rol in Spider-Man: No Way Home, maar binnenkort ga je ‘m ook weer zien rondrennen in zijn superheldenpak.

Zijn rol in de nieuwe Marvel-serie werd onlangs al bevestigd dankzij een nieuwe trailer, maar toen kregen wel slechts een schim van een voorproefje. Twee nieuwe officiële beelden uit She-Hulk bieden nu meer soelaas:

Daredevil is eindelijk terug in het Marvel Cinematic Universe, en hoe! Nieuwe beelden uit She-Hulk: Attorney at Law
🔥 (Afbeelding: Marvel Studios)
Daredevil is eindelijk terug in het Marvel Cinematic Universe, en hoe! Nieuwe beelden uit She-Hulk: Attorney at Law
🔥 (Afbeelding: Marvel Studios)

Het (niet zo) nieuwe outfit van Daredevil

Daarin zien we de geliefde superheld namelijk in vol ornaat. Ja, in zijn pak, dat verrassend op zijn outfit uit de Netflix-series lijkt. Fans met betere ogen dan wij beweren dat zijn pak dit keer meer leerachtig is qua textuur.

Ook lijken er gele elementen in verwerkt te zijn, geïnspireerd op zijn klassieke comics-outfit, maar op Twitter komt men er niet uit of dat echt het geval is, of dat we misleid worden door de reflecties op zijn helm. Een ding is duidelijk: dit is vrijwel regelrecht de superheld zoals we ‘m kennen uit zijn eigen serie.

Of hiermee de originele Daredevil-serie op Netflix nog steeds canon is, is een vraag die waarschijnlijk nooit direct beantwoord gaat worden. Maar maakt dat uit? We krijgen Daredevil, gespeeld door dezelfde acteur, in een haast identiek outfit. Wat wil je nog meer?

Marvel komt met heel veel Daredevil

Bovendien gaat Matt Murdock een grote rol te  spelen in de volgende lading aan Marvel-series. Phase 4 zit volgepropt met de blinde advocaat. Vanaf 18 augustus is She-Hulk: Attorney at Law dus op Disney+ te zien, maar Daredevil zal ook in Echo (2023) te zien zijn. Daarna krijgt hij in de lente van 2024 zijn eigen serie, in de vorm van Daredevil: Born Again.

Zalig! In de tussentijd kijken we nog maar eens naar de legendarische onderstaande vechtscène uit de Netflix-serie Daredevil:

Twitter

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.