Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 21 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk verdient fortuin met uit de hand gelopen Twitter-grap

Dat Elon Musk een enorm platform heeft met zijn Twitter-account, werd afgelopen week weer eens confronterend duidelijk. De techmiljardair heeft 30.000 flesjes parfum met de geur van verbrand haar verkocht.

Elon Musk laveert moeiteloos tussen het delen van memes op Twitter en het koloniseren van Mars. En oh ja, daarnaast runt hij ook nog eens een handvol miljardenbedrijven.

Elon Musk verkoopt parfum

Toch is er altijd ruimte voor een extra grap, een extra onderneming. Het liefst een combinatie van die twee. Zo verkoopt Tesla zijn eigen bier, surfboard en tequila en kon je de kas van The Boring Company spekken met een vlammenwerper.

Deze maand deed de excentriekeling daar nog een meme-schepje bovenop. Musk lanceerde namelijk met zijn The Boring Company een op zijn zachtst gezegd opvallend luchtje: ‘Burnt Hair’. Ja, een parfum met de geur van verbrand haar.

Dan denk je, ‘lachen, en weer door’, maar door de beperkte oplage en de promotie van Musk was het product direct een megasucces. Sure, je gaat het luchtje niet voor je volgende date gebruiken, maar alles aan Burnt Hair schreeuwt collector’s item.

30.000 exemplaren

Je kon het bijzondere luchtje voor ‘slechts’ 100 dollar aanschaffen via de tunnelboorders van The Boring Company. Ja, terwijl we eindeloos wachten op meer nieuws over de eerste Hyperloop, werden we zoet gehouden met een uit de hand gelopen grap.

Met de nadruk op ‘werden’. Het luchtje is namelijk geheel uitverkocht. Dan hebben we het over 30.000 verkochte exemplaren. Een vlugge rekensom levert dan een omzet op van 3 miljoen dollar.

Niet verkeerd voor een luchtje dat door Musk zelf werd beschreven als ‘de essentie van weerzinwekkend verlangen’. Hij veranderde zelfs zijn bio op Twitter naar “Perfume Salesman”.

Nog niet genoeg voor Twitter

Over Twitter gesproken: de techmiljardair heeft de omzet naar eigen zeggen hard nodig om het platform te kopen. Maar ja, Twitter is 44 miljard dollar waard.

Een behulpzame volger van Elon Musk wees hem erop dat hij 440 miljoen flesjes Burnt Hair zou moeten verkopen om de aankoop te financieren.  Andere koek dan 30.000 exemplaren dus.

Hoe weerzinwekkend het parfum echt ruikt, gaan we pas in 2023 ontdekken. The Boring Company gaat de flesjes namelijk pas begin volgend jaar verschepen. We kijken nu al uit naar de eerste recensies. Wellicht kan er een Hyperloop ingezet worden voor extra snelle bezorging…

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.