Noah Korevaar
Noah Korevaar Auto's & Motoren 11 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Tesla stort zich na elektrische auto’s nu ook op bier

Tesla komt na een eigen tequila ook met een eigen biertje, zo heeft CEO Elon Musk bekendgemaakt.

Bij Tesla denk je meteen aan elektrische auto’s, maar het bedrijf doet veel meer dan enkel auto’s bouwen. Surfplanken, vlammenwerpers, scheetkussens: de autofabrikant mengt zich in de meest uiteenlopende markten.

Van surfplanken tot tequila

Normaliter zeg je dan, schoenmaker blijf bij je leest, maar Elon Musk ziet drommels goed in dat er weinig boven een solide marketingstunt gaat. Opvallen, in het nieuws komen en een speels imago creëren.

Het levert in ieder geval vermakelijke collector’s items op. Zo kon je vorig jaar al de Teslaquila in huis halen, een tequila van de autofabrikant.

Tesla Gigabeer

Maak maar alvast wat extra ruimte vrij in je drankkast, want Tesla gaat ook de wondere wereld van de speciaalbiertjes verkennen. Nee, het is geen 1 april.

Afgelopen weekend organiseerde Tesla een evenement rondom de nieuwe Gigafactory in Berlijn, waar de fabrikant vanaf eind dit jaar auto’s gaat produceren. Een half jaar later dan aanvankelijk de bedoeling was, maar je kent de relatie die Musk met deadlines heeft.

Daar moeten elke week maar liefst 10.000 Tesla’s van de band gaan rollen, zo maakte de oprichter van het automerk bekend. Tijdens diezelfde presentatie besteedde hij ook kort aandacht aan een nieuw Tesla-product dat niemand aan zag komen: Gigabeer.

“We gaan ook ons eigen bier krijgen”, vertelde de CEO vol trots, terwijl een opvallend plaatje achter hem verscheen.

Tesla Bier Gigabeer
Het biertje (Afbeelding: screenshot video The Wolpack Berlin)

Vorm boven inhoud

Het hoogstwaarschijnlijk opnieuw om een vrij simpel drankje, met vooral een excentrieke verpakking. Verzamelaars zal de smaak bovendien weinig tot niks uitmaken: het gaat erom dat Tesla een exclusief collector’s item uitbrengt.

Hoe en op welke manier de Gigabeer verkrijgbaar gaat zijn, is helaas nog niet bekend. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een zeer beperkte productie, die enkel voor bijvoorbeeld de eerste medewerkers van de Gigafactory in Berlijn beschikbaar zal zijn.

Gelukkig hoeven ze het niet alleen van een nieuw biertje te hebben. Musk beloofde ook verbeteringen in het openbaar vervoer richting de Gigafactory en meer groen. Scheelt weer.

Hopelijk krijgen we snel meer te horen over Tesla’s biertje.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.