Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 11 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Hier zijn de meest gewilde sneakers van nu: Nike x Patta Air Max 1 Wave

De lang verwachte Nike x Patta Air Max 1 Wave is op 8 oktober in een kleine oplage uitgebracht. Op 15 oktober volgt een bredere release. Voor beide releases geldt hetzelfde: de kans dat je een paar scoort is nihil. Gelukkig is er StockX, waar de sneakers nog in alle maten beschikbaar zijn.

Nou ja, ‘gelukkig’ is een groot woord. In dit artikel lees je hoe de resell-markt aan het verzieken is. Maar goed, we leven nou eenmaal in een tijd dat sneakers worden opgekocht en voor torenhoge prijzen weer worden doorverkocht. Het voordeel daarbij is dat een zeldzaam model altijd nog wel ergens verkrijgbaar is.

Nike x Patta Air Max 1 Wave

Nike Air Max 1 is een soort heilige graal onder de sneakers. Als de wereldwijd geroemde Amsterdam sneakerboetiek Patta zich er dan ook nog mee gaat bemoeien, dan ontstaat er in de regel een niet stoppen hype. Bij dit model is dat niet anders

Nike x Patta Air Max 1 Wave, sneakers, stockx
De heilige graal in sneakerland (Afbeelding: Nike x Patta)

De Nike x Patta Air Max 1 Wave is de nieuwste vrucht van de stabiele relatie tussen het Amerikaanse sportmerk en de Nederlandse boetiek. Liefhebbers en verzamelaars worden wild van de extra swoosh op de rechter voorkant van de sneakers. Wat de schoen ook uniek maakt ten opzichte van het origineel, is het golvende oranje gedeelte. Juist, vandaar de naam ‘Wave’. Het kleurenpallet is juist klassiek en ingetogen en dat zorgt voor een perfecte balans.

Sneakers shoppen bij StockX

Goed, via de website van Nike of Patta ga je deze sneakers niet scoren, ook 15 oktober waarschijnlijk niet. Shoppen kan nog wel bij StockX, waar de prijzen omhoog schieten. Op dit moment staan ze te koop voor gemiddeld 532 dollar, terwijl de nieuwprijs 160 euro is. Maar zoals je in ons interview met Outsole-baas Frank Klerks leest, kunnen dit soort sneakers een prima investering zijn.

Nike x Patta Air Max 1 Wave, sneakers, stockx
De heilige graal in sneakerland (Afbeelding: Nike x Patta)
Nike x Patta Air Max 1 Wave, sneakers, stockx
De heilige graal in sneakerland (Afbeelding: Nike x Patta)

Vans brengt ode aan horrorfilms met nieuwe reeks sneakers

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.