Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 21 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Hazes-documentairemaakster rekent af met juicekanalen bij Jinek

De langverwachte film over het roerige leven van volkszanger André Hazes is daar en inmiddels keek menig Nederlander de documentaire. Verslaving, mentale worstelingen en andere dieptepunten komen voor en documentairemaakster Cheeru Mampaey legde het twee jaar lang allemaal vast. Gisteravond vertelde ze bij Jinek over het maakproces en over de geruchten over haar vermeende affaire met Hazes.

Al lange tijd klonken de geruchten dat Hazes werkte aan een documentaire over zijn leven. Het idee ontstond tijdens de coronacrisis. Waarbij Mampaey het idee had om een artiest te volgen tijdens de perikelen van de pandemie. Gaandeweg bleek er met Hazes veel meer aan de hand te zijn en veranderde insteek van de film. 

Cheeru Mampaey maakte documentaire over André Hazes

Mampaey vertelt aan tafel bij Jinek dat zij en de zanger een goede klik hadden. Iets dat zij bestempelt als noodzakelijk, omdat de maker en Hazes twee jaar lang met elkaar moesten optrekken. Hoewel Mampaey de geschiedenis van Hazes niet gedetailleerd kende, kwam ze er tijdens het maakproces achter dat het toch wel erg slecht met hem ging. En onthulden zich daar steeds meer problemen. Waaronder zijn nervositeit, onzekerheid en drankprobleem, later volgt ook zijn verslaving aan drugs.

Eva Jinek vraagt naar affaire-geruchten

Presentatrice Eva Jinek haalt ook de affaire-geruchten aan. Want de online roddelkanalen verkondigden dat Mampaey en Hazes niet alleen zakelijk of vriendschappelijk met elkaar omgingen. „Ik schrok wel toen ik het las”, zegt de filmmaakster, maar daarna liet ze de roddels ook weer snel van zich afglijden. „Ik weet zelf wat waar is en André weet wat waar is.” Maar de documentairemaakster legt uit dat ze door de geruchten wel beter de worsteling van Hazes kon begrijpen. „Het is wel wat hoor. De social media, juicechannels, maar ook kranten die dingen overnemen.”

Mampaey vertelt dat zij en Hazes de afgelopen tijd een band kregen en zij hem „als vriend” ziet. Tafelgast en journalist Tim de Wit vraagt aan de filmmaakster of ze dan tijdens het maakproces wel objectief kon blijven, als ze bevriend raakte met de volkszanger. Maar volgens Mampaey zorgde het lange maakproces er juist voor dat ze makkelijker door Hazes kon heen prikken en kon zien wanneer hij onzin uitkraamde.

Je kijkt Jinek terug via RTL XL.

De documentaire Crossroads over André Hazes is te zien op Videoland.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.