Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 29 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

LEGO verzacht hogere prijzen met gratis set, mits je op tijd bent

LEGO heeft onlangs al de eerste kerstmis-set onthuld, maar voor het zover is kun je nog de zomer vieren met een gratis set. Mits je meer dan 120 euro besteedt in de LEGO Shop. Maak kennis met Ray the Castaway.

Helaas voel je de gevolgen van inflatie en de oorlog niet enkel in de supermarkt of aan de benzinepomp. Grondstoffen zijn het afgelopen jaar fors duurder geworden, en dat zie je overal in terug. Ook in je lokale speelgoedwinkel.

LEGO’s pittige prijzen

LEGO heeft aanvankelijk de stijgende grondstofkosten naar eigen zeggen zelf geïncasseerd. Die situatie was echter niet houdbaar, zo bleek een paar maanden geleden. De Deense fabrikant maakte bekend dat de prijzen van tientallen sets verhoogd zouden worden. Soms met wel twintig procent. En LEGO was al niet bepaald goedkoop spul.

Daar is het niet bij gebleven. Ook sindsdien gelanceerde sets zijn een stuk duurder dan je van het merk gewend bent. Neem bijvoorbeeld de recent onthulde vuurtoren: de ontwerp is tof, het bouwen is uitdagend en de set komt ook nog eens uit de koker van een fan. Tof, maar online hadden fans het eigenlijk praktisch over één ding: het prijskaartje. Die pakte namelijk een stuk hoger uit dan verwacht, flink hoger dan ook dan de prijs per steentje die men over het algemeen hanteert en verwacht.

Gratis cadeautje: Ray the Castaway

Is er dan ook goed nieuws? Ja, soort van. De pijn van het online aanschaffen van een nieuwe LEGO-set wordt vanaf 1 oktober namelijk ietwat verzacht. Als je tussen 1 en 13 oktober meer dan 120 euro uitgeeft in de LEGO Shop, dan krijg je een gratis setje opgestuurd.

Dan hebben we het over Ray the Castaway. Een door een fan ontworpen set die als winnaar uit de koker kwam tijdens een wedstrijd die LEGO vorig jaar organiseerde. Men werd uitgedaagd om winnen het thema ‘Do you want to go seaside’ een set te ontwerpen die uit tussen de 150 en 250 steentjes bestond.

Het resultaat is LEGO Ideas 40566 Ray the Castaway. Een klein setje waarmee je een eiland bouwt, waarop een minifiguurtje is gestrand. Je krijgt de set dus bij je LEGO-bestelling als je meer dan 120 euro uitgeeft in de digitale winkel van het merk. Verwacht dus geen gratis extraatje in je lokale Intertoys.

Gratis LEGO Ideas 40566 Ray the Castaway
🏝 (Afbeelding: LEGO)

Inslaan voor kerst

Voor de aankomende feestmaanden is het de perfecte timing. Denk bijvoorbeeld aan de recent onthulde Razor Crest, een imposant ruimteschip uit The Mandalorian. Bij die set alleen al zou je dus gratis Ray the Castaway krijgen. Of denk aan de gloednieuwe kerst-set die het merk deze maand onthulde. Je kunt dus voor noppes een extra kerstcadeautje voor jezelf scoren, met een zomers thema. Lekker contrast.

Mits je er op tijd bij bent: deze actie geldt enkel van 1 tot en met 13 oktober. Daarna is het goed om te weten dat LEGO zeer regelmatig van dit soort acties heeft. Die kun je altijd vinden door deze pagina te checken.

Gratis LEGO Ideas 40566 Ray the Castaway
🏝 (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.