Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 29 sep 2022
Leestijd: 5 minuten

De 8 beste films met Tom Hardy volgens IMDb (en waar je ze streamt)

Tom Hardy is één van die acteurs die net zo goed is in het kiezen van geweldige rollen als hij is in het spelen ervan. Dit zijn de acht allerbeste films met Hardy, gerangschikt op basis van IMDb-score. Ook vertellen we je waar je ze kunt streamen.

De Britse acteur heeft al met een aantal van de grootste regisseurs van dit moment samengewerkt, als hij niet bezig is met het winnen van martial arts-toernooien.

De beste films met Tom Hardy

Maar met een carrière die meer dan twee decennia duurt, kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen als het om oeuvre gaat.

Dat is waarom we een lijst hebben gemaakt van Hardy’s acht beste films, gerangschikt op basis van IMDb-score. Van zijn doorbraakrol in Black Hawk Down tot zijn recente rol als Venom in Sony’s Marvel-films: dit zijn de films die Hardy tot een van de meest geliefde acteurs in Hollywood hebben gemaakt.

8. Wuthering Heights (2009)

Tom Hardy heeft meer gedaan dan keiharde actie. Je zou ‘m niet snel verwachten in een adaptatie van Jane Austen, maar hij speelde toch echt een rol in Wuthering Heights, uit 2009, waarmee we deze lijst dan ook aftrappen. Verliefdheid, jaloezie, wraak en een onmogelijke liefde: de film heeft alle klassieke romantische en drama-elementen die je van Jane Austen verwacht. Je kent het recept: als je er van houdt, dan is dit een absolute must watch.

Wuthering Heights is helaas nergens te streamen op het moment van schrijven. Houd Film.nl in de gaten om te checken waar je ‘m kunt kopen.

IMDb-score: 7.5

7. Stuart: A Life Backwards (2007)

Tom Hardy heeft niet enkel in peperdure blockbusters gespeeld. Maak kennis met Stuart: A Life Backwards, hoogstwaarschijnlijk de enige film in dit lijstje die je niet bekend voorkomt. Toch is ie het checken waard, want het is een aangrijpende film over vriendschap en het verwerken van trauma. De film volgt schrijver Alexander Masters (Benedict Cumberbatch) terwijl hij terugblikt op het leven van zijn onwaarschijnlijke vriend, Stuart (Tom Hardy), een dakloze alcoholist. De film is gebaseerd op de ware gebeurtenissen en laat zien hoe twee mensen elkaar kunnen vinden in de meest onwaarschijnlijke omstandigheden.

Stuart: A Life Backwards is nu te zien op HBO Max
IMDb-score: 7.7

6. Dunkirk (2017)

Christopher Nolan houdt van Tom Hardy. Je gaat zijn films nog vaker tegenkomen in dit lijstje. Maar nu zijn we aanbeland bij Dunkirk, één van de beste oorlogsfilms van de afgelopen twintig jaar. Dunkirk gaat over de geallieerde soldaten die oor het Duitse leger omringd werden bij Duinkerke, in 1940, en last-minute toch nog geëvacueerd werden tijdens een felle strijd. Een bijzondere film, vooral vanwege het gebrek aan plot, die je eigenlijk het liefst in de bioscoop zou willen zien. Mét, jazeker, een rol voor Tom Hardy.

Dunkirk is nu te zien op Pathé Thuis en HBO Max
IMDb-score: 7.8

5. The Revenant (2015)

The Revenant is een waar meesterwerk van regisseur Alejandro G. Inarritu. De film werd bekroond met maar liefst drie Oscars, waaronder die voor Beste Film en Beste Regie. Bij The Revenant denk je natuurlijk meteen aan Leonardo DiCaprio, die absoluut magisch is in de hoofdrol als Hugh Glass, die na een aanval door een beer voor dood wordt achtergelaten door zijn jachtteam. Maar vergeet niet dat ook Tom Hardy in de aftiteling van deze prachtfilm verschijnt.

The Revenant is nu te zien op Disney+, Prime Video en Videoland
IMDb-score: 8.0

4. Mad Max: Fury Road (2015)

Het is alweer zeven jaar geleden dat Mad Max: Fury Road uitkwam. Een achtbaanrit van een film die zijn gelijke niet kent. Gelukkig krijgen we een sequel. Maar voor het zover is gaan we met Tom Hardy terug naar die post-apocalyptische woestenij, waarin men rebelleert tegen een tirannieke heerser. De krankzinnige actie die volgt is onvergetelijk.

Mad Max: Fury Road is nu te zien op Pathé Thuis, Netflix, HBO Max en Videoland
IMDb-score: 8.1

3. Warrior (2011)

Warrior is een film over twee broers die het tegen elkaar moeten opnemen in een gemengd vechtsporttoernooi. De jongste broer, gespeeld door Tom Hardy, wordt getraind door zijn vader, gespeeld door Nick Nolte. De oudere broer, gespeeld door Joel Edgerton, is vervreemd van zijn familie en heeft zijn eigen problemen. Het levert misschien wel de beste vechtfilm van de afgelopen twintig jaar op.

Warrior is nu te zien op Pathé Thuis en Netflix
IMDb-score: 8.2

2. The Dark Knight Rises (2012)

‘The Dark Knight Rises is een epische misdaadfilm uit 2012, geregisseerd door Christopher Nolan. Een filmmaker waarmee Tom Hardy, spoiler, ook zijn allerbeste film maakte. Acht jaar na de terreuraanslag van de Joker is Batman gedwongen uit zijn ballingschap te komen om Gotham City te redden van de guerrilla-terrorist Bane. Met een sterke cast, waaronder Christian Bale, Tom Hardy en Anne Hathaway, is The Dark Knight Rises een visueel prachtige en brute film die je niet snel zal vergeten.’

The Dark Knight Rises is nu te zien op Pathé Thuis en HBO Max

IMDb-score: 8.4

1. Inception

Het oeuvre van Christopher Nolan is imposant en omvangrijk, maar Inception is misschien wel zijn beste werk. Deze film gaat over een dief die bedrijfsgeheimen steelt door het gebruik van droomuitwisselingstechnologie. Maar als hij de opdracht krijgt om een idee in de geest van een C.E.O. te planten, dreigt zijn tragische verleden het project en zijn team in gevaar te brengen. Een topfilm met een IMDb-score van 8.8, die je zeker niet wilt missen.

Inception is nu te zien op Pathé Thuis, Netflix en HBO Max

IMDb-score: 8.8

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.