Felix Decavel
Felix Decavel Sport 22 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Tom Hardy wint Martial Arts-toernooi na anonieme inschrijving

Ooit al een Hollywood-ster op de smoel willen slaan? Dan maak je waarschijnlijk de beste kans door je in te schrijven voor een paar Mixed Martial Arts-lessen. We kunnen alleen niet garanderen dat je er levend uitkomt, vooral niet bij Tom Hardy.

Tom Hardy ken je waarschijnlijk als stoere vechtersbaas vanwege zijn rollen in Dark Knight Rises en Mad Max: Fury Road. Maar wist je dat de acteur ook zonder camera’s rake klappen kan uitdelen? De Britse chouchou nam onlangs deel aan een Brazilian Jiu Jitsu-toernooi (een onderdeel van MMA) en ging zowaar met een gouden plak aan de haal.

Elke zichzelf respecterende liefhebber van het oorlogsgenre zal Band of Brothers ongetwijfeld ergens bovenaan het favorietenlijstje hebben staan. Eens kijken of je goed hebt opgelet.

De eerste keer dat Tom Hardy zijn karakteristieke kop aan de wereld liet zien, was als soldaat Janovec in de legendarische HBO-serie. Toen was hij nog een mager onbekend broekventje, maar tegenwoordig kan de Brit de deur niet meer uit zonder herkend te worden. En dat ondervond Tom Hardy afgelopen zaterdag nogmaals toen hij ‘anoniem’ deelnam aan een Brazilian Jiu Jitsu-toernooi. BJJ wordt gezien als een van de meest effectieve vechttechnieken binnen de MMA.

Tom Hardy wint Martial Arts-toernooi

Beeld je maar eens in dat je je voor de lol inschrijft voor een vechttoernooi, maar dat Venom plots tegenover je staat in de ring. Dat overkwam de deelnemers aan het Brazilian Jiu-Jitsu Open Championship in Milton Keynes, een stadje tussen Cambridge en Oxford.

De onfortuinlijke – of fortuinlijke, het is maar hoe je het bekijkt – Danny Appleby getuigt: “Ik herkende hem meteen en was in shock. Maar Tom Hardy zei: ‘Vergeet gewoon dat ik het ben, en doe je wat je anders ook zou doen’.”

Easier said than done blijkbaar, want Tom Hardy won alle kampen waaraan hij deelnam en mocht aan het einde van het tornooi de gouden medaille mee naar huis nemen. Nou ja, niet helemaal waar. De acteur schreef zich namelijk in onder zijn echte naam: Edward (want Tom is zoveel exotischer). Bekijk hieronder de beelden van één van zijn Martial Arts-gevechten:

Het is overigens niet de eerste keer dat de 45-jarige acteur onaangekondigd aan de deur van een Martial Arts-meeting verschijnt. In augustus van dit jaar won Tom Hardy ook al het Open Jiu-Jitsu Championship in Wolverhampton. Volgens ingewijden heeft de blauwe band de vechtmicrobe te pakken gekregen na zijn rol in Warriorwaarvoor hij middels een Spartaans regime drie maanden lang tot tien uur per dag trainde om zich klaar te stomen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.