Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 29 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

De Thaise Netflix-serie waardoor iedereen zo aangegrepen is

Een Thaise Netflix-serie over voetballertjes die vastzaten in een grot blijkt een hit onder zowel het publiek als recensenten. Thai Cave Rescue wordt massaal bekeken en biedt het podium aan jong acteertalent uit Thailand.

Nadat er een ramp voorkomen was in juli 2018, zei iedereen al dat dit een hapklaar filmscript was. Het voorval, en vooral de reddingsactie, werd wereldwijd op de voet gevolgd. Zelfs Elon Musk bemoeide zich ermee, al bleek dat niet nodig. Het werd vier jaar later alleen geen film, maar een serie.

Thai Cave Rescue op Netflix

De Thaise Netflix Original Thai Cave Rescue gaat over twaalf jongens en hun voetbalcoach die vast komen te zitten in een ondergelopen grot in de buurt van Chiang Rai. Dat leidt tot een internationale reddingsoperatie, terwijl het waterpeil langzaam stijgt en de veiligheid van de jongens steeds verder in het gedrang komt.

Hoe gescript dit allemaal ook klinkt, de serie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal. Thai Cave Rescue is een miniserie van zes afleveringen, die allemaal een uur duren.

Serie scoort onder recensenten en het publiek

Wereldwijd is de Netflix Original uit Thailand een van de beste bekeken series van dit moment. Alleen Monster: The Jeffrey Dahmer Story, Dynasty en Fate: The Winx Saga scoren beter. In België is de aangrijpende serie net de top 10 binnengedrongen, en dat zal in Nederland ook niet lang meer duren.

Het publiek stemt er massaal op af en op IMDb scoort de Thaise Netflix-serie een zeer verdienstelijke 7,7 uit 10. Op Rotten Tomatoes scoort Thai Cave Rescue zelfs een 100% Audience Score en 71% score onder recensenten. “De serie raakt me in het hart en brengt me meerdere malen aan het huilen”, schrijf Rotten Tomatoes-reviewer Jenna L. “Wauw! Dit was intens, op een goede manier. Het verhaal is aangrijpend, emotioneel en hartverwarmend. Ik raad je serieus aan om dit te kijken!”, schrijft reviewer Simran M. Bekijk het uitpuilende overzicht vol reacties.

Thai Cave Rescue is nu te zien op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.