Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 21 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix-magie stoot The Crown van de troon als best bekeken serie

Er staat een nieuw seizoen van de hitserie Fate: The Winx Saga op Netflix, die massaal wordt bekeken. Het is zelfs de best bekeken serie van dit moment, voor Cobra Kai en The Crown.

Ja, The Crown was de afgelopen week volgens data van Flixpatrol wereldwijd de best bekeken serie op Netflix. Na het overlijden van Queen Elizabeth werd er blijkbaar massaal afgestemd op de show. Het vijfde seizoen van Cobra Kai deed ook brutaal mee, maar nu is er een nieuwe leider.

Fate: The Winx Saga seizoen 2 op Netflix

Het coming of age-genre is de laatste jaren behoorlijk populair geworden in films en vooral series. Denk alleen al aan Sex Education, Stranger Things en Dickinson. De ene serie is een soort van realistisch, de andere heeft een fantasy-saus en de laatstgenoemde is omhuld in een kostuumdrama. De USP van Fate: The Winx Saga is magie en tovenarij.

In seizoen 1 van Fate: The Winx Saga maak je kennis met een aantal tieners, die vastbesloten zijn om hun toverkrachten te perfectioneren. Op de magische kostschool Alfea leren ze omgaan met rivaliteit, romantiek en het bovennatuurlijke. Uiteindelijk moeten ze vechten voor hun leven. En we zullen niet te veel spoilers weggeven, maar seizoen 2 van de best bekeken Netflix-serie van dit moment gaat verder met Bloom en haar vrienden, die zich ergeren aan het bewind van Rosalind.

Tot ziens The Crown, hier is de best bekeken serie

Wereldwijd is Fate: The Winx Saga de best bekeken Netflix-serie van dit moment. Zo staat de mix van coming of age en tovenarij ook al vier dagen lang op de eerste plek in Nederland, gevolgd door Forsvinningen. Wereldwijd staan The Crown en Cobra Kai op plek twee en drie.

Fate The Winx Saga, best bekeken netflix serie, the crown, magie, coming of age
Theo Graham als Dane en Freddie Thorp als Riven in (Afbeelding: Netflix)

Naast The Crown vind je ook de intrigerende docu-serie The Royal House of Windsor nog altijd op Netflix. Een aanrader, al moet je er snel bij zijn. De documentaire verdwijnt na 29 september van de streamingdienst.

Fate: The Winx Saga seizoen 2 is nu te zien op Netflix. Check in dit artikel alle nieuwe films en series die in september 2022 op Netflix verschijnen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.