Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 15 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Laatste kans op Netflix: ‘The Crown in real-life’ met Charles en Diana

Netflix is een komen en gaan van films en series. Nu verdwijnt er een docu-serie, over onder anderen Charles en Diana. Het is deze maand je laatste kans op The Royal House of Windsor (2017). Interessante kost, deze ‘real-life versie The Crown‘.

Naast het maken van een karrenvracht aan films, series en documentaires koopt Netflix ook nog altijd titels aan. Dit zijn producties met een licentie voor beperkte duur. Op de homepage van Netflix zie je geen duidelijk overzicht, maar wij doen ons best om jou op de valreep nog te laten genieten van verborgen parels.

Laatste kans op The Royal House of Windsor

The Royal House of Windsor is een ondergeschoven kindje op Netflix, maar zeker nu meer dan het kijken waard. Op basis van ‘nieuwe informatie’ (2017, dus) gaat deze docu-serie na hoe de Britse koninklijke familie de afgelopen 100 jaar machtsstrijd, intriges en nog veel meer heeft overleefd.

Ja, er is dus meer dan alleen Charles en Diana in deze ‘real-life versie van The Crown‘. Wel staan de twee centraal in de docu-serie, die je nu nog op Netflix ziet. Van de zes afleveringen gaan de laatste drie over Charles en Diana. Op IMDb scoort de documentaire een verdienstelijke 7,1 uit 10.

The Royal House of Windsor is tot en met 29 september 2022 te zien op Netflix.

Charles en Diana in Netflix Original The Crown

Laat je toch liever de verbeelding spreken dan de realiteit? Dan heb je vast The Crown al gezien. En zo niet: snel doen, ook al lijkt het je saai (tot die groep behoorden wij ook lange tijd, totdat we één minuut gezien hadden). Het meest recente seizoen, waarin Charles en Diana centraal staan, leidde tot woede van het Britse Koningshuis. Het nieuwe seizoen, dat dit jaar zou verschijnen, wordt waarschijnlijk uitgesteld wegens de dood van Queen Elizabeth.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.