Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 11 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

De veranderende Netflix-agenda na de dood van Queen Elizabeth

De hele wereld staat stil bij het overlijden Queen Elizabeth. Veel minder belangrijk: haar dood heeft ook invloed op verschillende andere zaken. Zo is uit respect de Premier League stilgelegd en zijn er ook gevolgen voor Netflix.

Queen Elizabeth was de langstzittende monarch ooit. Je kunt haar met recht de grootste koningin ooit noemen. Ze regeerde 70 jaar het Verenigd Koninkrijk en alle landen die daar nog aan vast hangen. Een periode vol met hoogtepunten, maar waar ook enkele dieptepunten in zaten. Ze heeft natuurlijk ongewild een aardig aandeel gehad in verschillende films en series. Ze werd regelmatig geportretteerd door anderen en heel soms deed ze zelf mee. Zo was er een speciale korte film met Paddington om haar jubileum te vieren.

Queen Elizabeth en The Crown

De bekendste serie over Queen Elizabeth is ongetwijfeld The Crown. Netflix zag een serie in het turbulente leven van de monarch. De show is ontzettend populair en binnenkort zelfs toe aan het vijfde seizoen.

Een ode aan Queen Elizabeth II in 22 prachtige krantencovers

De dood van Koningin Elizabeth heeft natuurlijk grote gevolgen voor Netflix. Het vijfde seizoen van de serie staat binnenkort gepland. In november moet seizoen 5 van The Crown op Netflix verschijnen, met een geheel nieuwe cast. Er is nog steeds geen trailer verschenen en die lijkt er nu dus voorlopig ook niet te komen.

Gevolgen voor Netflix

Netflix houdt over een paar dagen het TUDUM-evenement, waarin het nieuwe trailers en aankondigingen doen. The Crown stond op het programma, maar lijkt volgens verschillende filmmedia nu toch uitgesteld te worden.

Inmiddels zijn de opnames van het zesde seizoen al begonnen. Schrijver Peter Morgan reageert nu op de dood van de koningin. “The Crown is een liefdesbrief aan haar en ik wil nu alleen mijn stilte en respect delen. Ik verwacht dat we nu ook stoppen met filmen uit respect”, meldt hij aan Deadline. Meer wil hij er niet over zeggen.

Toch heeft de dood van Queen Elizabeth niet alleen gevolgen voor The Crown. Er staat ook een aantal andere producties in de planning over de koninklijke familie. Zo had Netflix ook een documentaire ingepland over Harry en Meghan, die voor The Crown moest verschijnen. Het is de vraag of dit nog doorgaat.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.