Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 21 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

De Tamagotchi is terug en het is Grogu aka Baby Yoda die je verzorgt

Een van de grootste trends en meest populaire gadgets uit de jaren 90 komt terug, maar dan in een popcultuursausje van nu. Jawel, er komt een Tamagotchi waarmee je Grogu verzorgt, ook bekend als Baby Yoda.

De kans is groot dat je wel eens van een Tamagotchi hebt gehoord, maar nooit van Grogu. Niet iedereen is Star Wars-fan. Het is in ieder geval het kleine groene wezentje uit The Mandalorian, de Star Wars-serie waarmee de streamindienst Disney+ live ging. Aanvankelijk maakte het wezentje met de zo sterke force naam en faam als Baby Yoda, refererend naar de groene Jedimeester uit de Skywalker-saga. Pas in seizoen 2 van de heerlijke serie op Disney+ werd de naam onthuld. Lees meer over een van de meest populaire fenomenen binnen de popcultuur van nu.

Een Star Wars Tamagotchi met Grogu

Goed, we zijn afgedwaald. De Tamagotchi is een samenwerking tussen Lucasfilm, het bedrijf achter Star Wars, en de Japanse speelgoedfabrikant Bandai. Het is de gadget die je kent uit de jaren 90, maar dan met het schattige uiterlijk van de oersterke Baby Yoda.

Als eigenaar van de Star Wars Tamagotchi zorg je voor de digitale versie van Grogu, in één van de twaalf verschillende verschijningen. Je speelt minigames met verschillende uitkomsten, die afhankelijk zijn van hoe je Baby Yoda verzorgt. Daarnaast zijn er twee minigames beschikbaar die je altijd kunt spelen. Je kunt het wezentje inktvissoep en macarons voeren, refererend aan The Mandalorian. Als je hem te veel inktvissoep voert, springt er een inktvis op hem en dat is geen goed teken.

Baby Yoda-gadget vooruit bestellen via Amazon

Over de prijs en releasedatum van de Star Wars Tamagotchi is nog niets bekend, maar volgens de tweet hierboven kun je de Grogu-gadget binnenkort vooruitbestellen via Amazon. Zelf even in de gaten houden.

star wars tamagotchi, grogu, baby yoda, the mandalorian
(Afbeelding: Bandai)

Geen geduld? Er is meer Star Wars-speelgoed, met en zonder Grogu. Check hier zeven must-haves voor volwassen nerds die in hun kindertijd zijn blijven hangen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.