Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Fitness 21 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

De effectieve kettlebell-workout van Zac Efron die je thuis kunt doen

De dames smullen van zijn lichaam, de heren wíllen zijn lichaam. We hebben het natuurlijk over Zac Efron, die in 2017 hoge ogen gooide met zijn fysiek in de film Baywatch. Geïnspireerd? Probeer zijn kettlebell-workout.

Zac Efron bewijst maar weer dat er een duistere wereld schuilt achter lichaamstransformaties voor films en series. Dat lazen we eerder over Chris Evans, die altijd in vorm moest zijn voor zijn rol als Captain America.

Zac Efron over zijn lichaam in Baywatch

Een afgetraind lichaam en flink wat spiermassa, daar verscheen Zac Efron in Baywatch mee op het witte doek. Dat ging niet zonder slag of stoot. De acteur vertelt dat het krijgen van deze shape ontzettend ongezond voor hem was.

Hij kreeg door het vele diëten, sporten en obsessief bezig zijn met zijn lijf te maken met slapeloosheid en depressies. Dat zorgde ervoor dat hij zes maanden lang in een burn-out terechtkwam, waardoor hij helemaal niet meer wílde trainen.

Tegenwoordig gaat het een stuk beter met Efron. Hij heeft een gezonde balans gevonden tussen goed voor je lichaam zorgen, en genieten van het leven. En een uitdagende workout? Dat hoort daar gewoon bij.

De kettlebell-workout van Zac Efron

Zac Efron daagt zichzelf dus regelmatig uit met korte, intensieve workouts. Deze kettlebell-workout is er zo eentje, in elkaar gezet door zijn personal trainer Ben Greenfield. De enige twee dingen die je nodig hebt, zijn een kettlebell met een uitdagend gewicht en een timer. Dat kan bijvoorbeeld je telefoon zijn.

De warming-up? Maar liefst 30 burpees. Daar moet jouw lichaam het wel flink warm krijgen.

Zet vervolgens een timer op 20 minuten, en voer de onderstaande oefeningen uit. Voor elke oefening heb je één minuut. Voltooi je de oefening in 40 seconden? Dan heb je nog 20 seconden rust over. Doe je er echter 59 seconden over? Dan ga je direct door met de volgende oefening.

  • Kettlebell Swing – 10 herhalingen
  • Push-Up – 5 herhalingen, met pauze onderin
  • Kettlebell Goblet Squat – 10 herhalingen
  • Wide Grip tempo Pull-Up – 5 langzame herhalingen (in 1 seconde omhoog, in 5 secondes omlaag)

Een kleine kanttekening: zorg er wel altijd voor dat je de oefeningen van deze kettlebell-workout gecontroleerd uitvoert. Bij deze workout speelt snelheid een rol, maar dit zou niet voor een slechte uitvoering en houding moeten zorgen. Dit leidt immers tot blessures.

Meer workouts

Meer workouts van acteurs proberen? Ga voor deze No Time To Die-workout van Daniel Craig, of probeer 50-reps workout van Chris Hemsworth.

Men's Health

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.