Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Fitness 27 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

De 50-reps workout die Chris Hemsworth vijf keer op rij doet

Als er iemand altijd motivatie om te trainen lijkt te hebben, dan is het Chris Hemsworth . Onlangs deelde de Marvel-acteur weer een uitdagende workout: een training waarbij je 50 herhalingen achter elkaar doet.

En dat zonder pauze. Ga jij de uitdaging aan?

Trainen als Chris Hemsworth

We delen wel vaker de intensieve workouts van de Thor-acteur, zoals deze 800 reps workout die je ook thuis kunt doen. Dat Hemsworth vaak aan het trainen is, staat natuurlijk buiten kijf. Die spieren komen niet zomaar aanwaaien.

50-reps workout

Het doel van deze workout: 50 herhalingen zonder te stoppen. Na elke 10 herhalingen wissel je van oefening. Deze oefeningen worden steeds makkelijker, maar vergeet niet dat je op een gegeven moment met verzuring te maken krijgt. Haal jij die 50 reps?

  • Dumbbell burpee curl – 10 reps
  • Squat curl press – 10 reps
  • Alternating reverse lunge and curl – 10 reps
  • Bicep curl – 10 reps
  • Standing shoulder press – 10 reps

Na één ronde van 50 herhalingen, rust je uit. Een minuut, om precies te zijn. Vervolgens begin je weer bij de dumbbell burpee curl, om het hele riedeltje te herhalen. Dit doe je vijf keer, waardoor je dus eigenlijk 250 reps aantikt. Wedden dat je jouw spieren straks voelt branden?

Gaat er geen lampje aan bij de termen ‘Dumbbell burpee curl’ en ‘Alternating reverse lunge and curl’? We kunnen de oefeningen een voor een uitleggen, maar Chris Hemsworth kan dat beter. Daarom de bovenstaande video, zodat je precies ziet hoe je de verschillende oefeningen uitvoert.

Ook Chris Pratt doet deze training

Chris Hemsworth is niet de enige Chris die deze training doet: ook naamgenoot Chris Pratt heeft zich in het zweet gewerkt. Pratt en Hemsworth waren onlangs nog samen in een Marvel-film te zien, namelijk in Thor: Love and Thunder. Pratt reageert dan ook vol lof onder de Instagram video: “Thanks for the inspiration!! Just did it. Great quick workout. Didn’t have dumbbells so I used big rocks I found on the beach. Gods honest truth. Continuing to inspire us boss. TY ❤️”

Met deze reactie stipt de Starlord-acteur nog maar eens aan dat je geen duur sportschoolabonnement of zware dumbbells nodig hebt om te trainen. Een paar zware stenen van het strand zijn ook geschikt. Of twee literflessen gevuld met water. Je snapt ‘m: met een beetje creativiteit maak je jouw eigen gewichten.

Meer tips om thuis te trainen? We hebben eerder dit overzicht met 33 oefeningen voor thuis in elkaar gezet. Genoeg inspiratie om meteen aan de slag te gaan dus. Liever een workout klakkeloos overnemen? Gebruik dit bodyweight-schema van Daniel Craig.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.