Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 27 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Top 5 nieuwe films en series op Netflix die in week 34 verschenen

We kruipen rustig richting het einde van de zomer en dat heeft Netflix goed in de smiezen. Het aanbod aan films en series wordt steeds verder uitgebreid, zodat we goed voorbereid de herfst kunnen begroeten. Een top 5 van afgelopen week.

De lijst bestaat deze week uit een mooie mix van films, series en Netflix Original-documentaires.

Nieuwe films en series in week 34 op Netflix

Om hedendaagse gebeurtenissen wat beter in perspectief te plaatsen, is een extra lesje geschiedenis geen overbodige luxe. Deze week op plek 1 in de lijst met films en series: History 101.

1. History 101 seizoen 2 (Original Netflix Documentaireserie)

Een heel coole serie voor de kennissponzen onder ons brengt ons een tweede seizoen. Deze Netflix Orginal bestaat uit korte geschiedenislessen,waarin de grootste doorbraken op het gebied van wetenschap, sociale bewegingen aan bod komen. Komt het toch nog goed als je er met je hoofd niet helemaal bij was tijdens geschiedenislessen. Check vooral ook nog even het eerste seizoen van History 101.

2. Onder Vuur (Original Netflix Serie)

De Vlaamse brandweerman Louis Talpe zet de boel in vuur en vlam in deze broeiende dramaserie. Een abrupte wisseling van de kazerneleiding die leidt tot een catastrofale fout, die zelfs het voortbestaan van de kazerne in gevaar brengt. In deze spannende serie spreken de mannen met een heerlijk Vlaams dialect. Een stukje ondertiteling kan hierbij helpen.

3. Seoul Vibe (Original Film)

In de lijst met films en series deze week ook lekkere snelle actie met ‘Seoul vibe’. Deze Zuid-Koreaanse actiefilm speelt zich af in 1988, vlak voor de start van de Olympische Zomerspelen in de hoofdstad Seoul. Een bonte verzameling van chauffeurs en monteurs proberen undercover een bende witwassers te ontmaskeren.

4. Loving Adults (Original Film)

Nadat hun zoon genezen wordt verklaard na een lang ziekbed, lijkt alles in kannen en kruiken voor Christian en Leonora. Niets is minder waar als blijkt dat Christian een scheve schaats heeft gereden. De relatie neemt een dodelijke wending en beide ouders nemen extreme maatregelen. Deze spannende Deense thriller mag zeker niet ontbreken in jouw kijklijst met nieuwe films en series op Netflix.

5. Running with the Devil: The Wild World of John McAfee (Original Documentaire)

Als brave huisvader werd John McAfee beroemd met zijn gelijknamige antivirussoftware. Jawel, McAfee Antivirus. Daarna sloegen de stoppen een beetje door en moest hij zelfs vluchten voor de Amerikaanse overheid. McAfee belandde in Belize, waar hij later werd verdacht van moord op zijn buurman. In 2021 pleegde McAfee op 75-jarige leeftijd zelfmoord in een Spaanse cel, vlak nadat het Spaanse Gerechtshof bekend maakte hem te zullen uitleveren aan de Verenigde Staten. Running with the Devil toont interviews met de excentrieke man en geeft een nieuwe kijk op zijn wilde jaren op de vlucht voor de Amerikaanse overheid.

Check ook de films en series die in week 33 op Netflix verschenen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.