Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 28 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Ontbijten als Hollywood-sterren: 6 havermout-recepten van acteurs

Bereid jij jouw havermout iedere keer weer op dezelfde manier? Zonde, want er zijn zoveel verschillende manieren om dit ontbijt klaar te maken. Haal inspiratie uit de recepten van Ryan Reynolds, Hugh Jackman en Chris Hemsworth, Cameron Diaz en Jennifer Aniston.

Een kommetje havermout als ontbijt is hartstikke gezond. Maar soms ben je uitgekeken op ‘jouw’ recept, en ben je toe aan iets nieuws. Herkenbaar? We verzamelden de standaard havermout-recepten van jouw favoriete acteurs, en daar zitten een aantal leuke verrassingen tussen.

Havermout-recepten van Hollywood-acteurs

De tijden dat een Hollywood-ontbijt uit sigaretten, cocaïne en champagne bestond, liggen achter ons. Acteurs zweren tegenwoordig bij healthy.

1. Ryan Reynolds

In een interview met Men’s Health liet Ryan Reynolds zich uit over zijn standaard ontbijt: twee eieren, een bron van goede vetten (zoals amandelboter of avocado) en een bowl havermout met appelmoes. Ja, dat lees je goed: havermout met appelmoes. Die twee combineren blijkbaar best prima, helemaal als je nog wat kaneel en rozijnen toevoegt. Net als oma’s appeltaart, maar dan als ontbijt.

Personal trainer Ryan Reynolds en Hugh Jackman deelt afvaltips

2. Cameron Diaz

Het havermout-recept van Cameron Diaz is ook bijzonder. In plaats van melk of water gebruikt de actrice kippenbouillon om haar havermout te bereiden. Daar bovenop komen groenten, namelijk prei en sjalotjes. Voeg daar nog een gekookt eitje aan toe, en je hebt de favoriete havermout van Cameron Diaz. Misschien niet per se de beste keuze als ontbijt, maar zeker wel als stevige lunch.

3. Hugh Jackman

Simpel en effectief: toen Hugh Jackman flink wat extra spiermassa nodig had voor zijn rol als Wolverine, at hij zijn havermout gewoon met een vleugje kaneel. Niets meer, niets minder. Dat deze methode effectief bleek, zagen we op het witte doek. Maar kan havermout je ook helpen tegen overgewicht? Dit zegt de wetenschap.

4. Chris Hemsworth

De eerste maaltijd van de dag is ook voor Chris Hemsworth vaak havermout. Hij top het af met amandelboter en hennepzaad, omdat dit goede vetbronnen zijn. Ook drinkt hij vaak zijn eiwitshake (met een geheim ingrediënt) daarnaast om zijn lichaam van eiwitten te voorzien.

5. Jennifer Aniston

Ook Jennifer Aniston houdt er een ietwat vreemde bereiding van haar havermout op na. Net voordat de havermout kookt, voegt ze nog een eitje toe. Dit zorgt volgens haar voor een fluffy textuur die heerlijk moet zijn.

6. Dawyne ‘The Rock’ Johnson

In 2018 postte Dwayne Johnson een foto van een pizza met ananas op zijn Instagram. Het internet ging los, maar waar minder aandacht voor was, was de caption onder deze foto. We citeren: “Keep in mind, I’m the guy who likes to put tequila and brown sugar in my oatmeal.”

Dus, een boozy begin van de dag? Volgens The Rock doe je dat met een shot tequila en bruine suiker in je havermout. Of onze voorkeur daar naar uitgaat, dat weten we niet. Maar hé, het is weer eens iets anders.

Dwayne Johnson deelt zijn monsterlijke ‘f*ck it-cheat meal

EatThis

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.