Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 27 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Personal trainer Ryan Reynolds en Hugh Jackman deelt afvaltips

Don Saladino, de personal trainer van Marvel-superhelden Ryan Reynolds (Deadpool) en Hugh Jackman (Wolverine), deelt tips hoe je kunt afvallen zonder te sporten. Ja, ook superhelden hebben af en te een pondje te veel.

Volgens Don Saladino is het onderstaande regime een simpele manier om in shape te komen. Zelfs als je geen sportschool in de buurt hebt of gewoon geen zin hebt om naar de sportschool te gaan.

Afvallen zonder te sporten

Deze tips komen van de personal trainer van Ryan Reynolds, Hugh Jackman en nog een reeks sterren. Uiteraard heeft iedereen zijn persoonlijke regime, maar deze adviezen zijn voor iedereen weggelegd.

1. NEAT

Wil je in shape komen en wat kilo’s afvallen, dan is het noodzaak om het aantal calorieën dat je verbrandt omhoog te krijgen. Daarvoor hoef je niet meteen te zweten in de sportschool. Een makkelijke manier om meer calorieën te verbranden, is het omhoog krijgen van jouw NEAT. NEAT staat voor non-exercise activity thermogenesis. Dat houdt in: alle activiteiten die je op een dag doet, die niets met sporten te maken hebben. Denk aan lopen, traplopen, een stukje fietsen naar de supermarkt, en zelfs het lopen naar het koffiezetapparaat of het toilet.

De makkelijkste manier om jouw NEAT omhoog te krijgen is volgens de personal trainer van Ryan Reynolds en Hugh Jackman meer stappen per dag zetten. Dit is vooral effectief als je veel zittend werk doet. Als ideale uitgangspunt noemt Saladino de magische 10.000 stappen, maar kies vooral een haalbaar doel wat bij jouw levensstijl past. 10.000 stappen is namelijk niet voor iedereen een ideaal doel. Daarover lees je meer in dit artikel.

Zijn de 10.000 stappen van Dr. Yoshiro Hatano effectief? Dit zeggen experts

2. Elimineer bewerkte voedingsmiddelen

Ook gezonde voeding is natuurlijk belangrijk tijdens het afvallen. Daarom raadt Saladino aan om voornamelijk onbewerkte voeding te eten. Denk aan noten, zaden, groente, fruit, eieren, vlees en vis.

Volgens de personal trainer van Ryan Reynolds en Hugh Jackman kan dat in eerste instantie aanvoelen alsof je veel van jouw favoriete maaltijden hiervoor moet inruilen. Suikerrijke producten als snoep, chips, soep en frisdrank vallen namelijk allemaal onder deze categorie. Om het nieuwe voedingspatroon wel leuk te houden, staat Don Saladino per week één maaltijd mét bewerkte voedingsmiddelen toe. Volgens de trainer gaat het uiteindelijk niet om perfectie, maar vooral om consistentie en balans.

3. Zet eiwitten centraal

Een andere hack van Don Saladino om jouw nieuwe voedingspatroon goed vol te kunnen houden, is door voldoende eiwitten te eten. Eiwitten worden ook wel ‘de bouwstenen van de spieren’ genoemd. Daarnaast is het eten van voldoende eiwitten in een calorietekort verstandig, omdat deze voedingsgroep erg verzadigend is. Dat betekent dat je langer vol zit van een eiwitrijke maaltijd, dan van een maaltijd waarin vetten of koolhydraten centraal staan.

Het Voedingscentrum raadt aan om dagelijks minimaal 0,83 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht binnen te krijgen. Wil je afvallen of doe je aan (kracht)sport? Dan mag je daar 1,2 tot 1,8 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht van maken, aldus de man die Hugh Jackman en Ryan Reynolds in shape houdt.

4. Focus op een goede nachtrust

Een laatste aspect voor vetverlies is focussen op voldoende slaap en goede slaapkwaliteit. Dit wordt volgens Saladino nog te vaak overgeslagen. En dat is zonde, gezien ons lichaam tijdens het slapen herstelt. Dat geldt niet alleen voor je spieren, maar ook voor onze hormonen en het energielevel. Hoe meer energie je hebt, des te efficiënter je te werk kunt gaan om vet te verbranden.

Conclusie: afvallen zonder te sporten is dus te realiseren door een combinatie van factoren. Eet gezond, slaap goed, focus op eiwitten en zorg ervoor dat je genoeg beweegt op een dag. Meer tips nodig? Check deze 19 wetenschappelijk bewezen tips tegen overgewicht.

Ryan Reynolds vs. Hugh Jackman

Marvel-acteurs Ryan Reynolds en Hugh Jackman staan bekend om hun hilarische bromance, waarin ze constant weer wraak op elkaar nemen. Enkele voorbeelden check je hier en hier.

YouTubeMen's Health

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.