Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 28 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix-reboot van legendarische soapserie scoort als een malle

Seizoen 5 van Dynasty staat op Netflix en wordt direct massaal bekeken. De reboot van de legendarische soap, gemaakt door The CW, moet alleen Monster: The Jeffrey Dahmer Story voor zich dulden.

Normaal gesproken zouden we niet staan te springen om de reboot van Dynasty, maar we keken met een bakje Hamka’s Chips en een glas cassis naast ons nou eenmaal mee met onze oma. Klaarblijkelijk zijn er meer mensen die nostalgische gevoelens hebben bij deze soapserie.

Dynasty seizoen 5 op Netflix

Seizoen 1 van de Netflix-reboot knalde er direct in met stomende seksscènes en gruwelijke moorden. En op die manier dendert de trein voort. Zo herinneren wij ons Dynastie niet, maar wellicht hadden we destijds vooral de focus op onze chips en cassis.

dynastie seizoen 5, reboot, best bekeken serie, soap
(Afbeelding: The CW)

Feit is dat er in de Netflix-reboot weer twee rijke families in Atlanta centraal staan, verwikkeld in een schandalige vete om macht, prestige en liefde. Daarbij vormt vuil spel de rode draad. De nieuwe serie voelt overigens minder aan als een soap dan het origineel.

Soap-reboot een van de best bekeken series

Of het Netflix-publiek hard aan het vergrijzen is of dat er juist een jonge aanwas aan Dynasty-fans is bijgekomen, is niet te zien in de beschikbare de data. Wel is duidelijk dat de reboot van de soapserie enorm goed scoort. Seizoen 5 is wereldwijd een van de best bekeken series, en Nederland vormt daarop geen uitzondering. Alleen Monster: The Jeffrey Dahmer Story scoort volgens filmdatawebsite Flixpatrol beter.

Stomende seksscènes, gruwelijke moorden en een verslavend plot. Dat doet het goed bij het publiek. Zo scoort seizoen 5 van Dynasty een 100% Audience Score op Rotten Tomatoes. Zoals gezegd voelt de reboot een stuk minder als een soap aan, al had dat juist ook wel zijn charme in het origineel. Hoe dan ook een lekkere serie om te bingewacthen als je even geen zin hebt in ingewikkeld gedoe met draken of lightsabers.

Het nieuwe seizoen van de soap-reboot is nu te zien op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.