Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 29 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

BMW presenteert zijn zwaarste auto ooit met een prachtig design

De conceptversie had je vast al eens gezien, maar nu is de wagen officieel gepresenteerd. Hier is de BMW XM. Deze SUV is de zwaarste auto ooit van de Duitse autobouwer.

Naast zwaar is de auto ook krachtig. Zo is de SUV zelfs de Lamborghini Urus de baas, al is die vergelijking niet helemaal eerlijk.

BMW XM, de zwaarste auto ooit van het merk

Normaal gesproken wil je eerst de specificaties van een auto weten, maar met deze kop boven het artikel wil je nu natuurlijk ook weten hoeveel de zwaarste BMW ooit weegt. We gaan die worst niet langer voor je houden: de XM weegt 2.710 kilogram, zwaarder dan welke BMW dan ook.

bmw xm achterkant
XM (Afbeelding: BMW)

Het gewicht zit hem onder meer in alle techniek aan boord. De gewichtsverdeling is bijna 50:50, waardoor het weggedrag van de BMW XM volgens de fabrikant is geoptimaliseerd.

Motor, snelheid en sprint

Het standaard model van de zwaarste auto ooit van BMW beschikt over een V8 en elektromotor, die samen goed zijn voor 653 pk en 800 Nm aan koppel. Deze versie van de XM sprint in 4,3 seconden naar de 100 kilometer per uur en is begrensd op een topsnelheid van 250 kilometer per uur. Optioneel is de M Drivers Package, waarmee je de topsnelheid met 20 kilometer per uur omhoog schroeft.

bmw xm voorkant
XM (Afbeelding: BMW)

Dan is er ook nog de optie voor de meer exclusieve BMW XM ‘Label Red’ met 748 pk en 1000 Nm koppel. Van dit model zijn nog geen snelheidsgegevens.

Prachtig design, binnen en buiten

Moderne auto’s kunnen er smakeloos uitzien, maar zowel het exterieur als interieur van de BMW XM is om je vingers bij af te likken. Wat een heerlijk design. En over het geluid hoef je niet in te zitten, met het Bowers & Wilkins-systeem.

bmw xm zwaartse auto ooit
XM (Afbeelding: BMW)
bmw xm zwaartse auto ooit
XM (Afbeelding: BMW)
bmw xm zwaartse auto ooit
XM (Afbeelding: BMW)
bmw xm zwaartse auto ooit
XM (Afbeelding: BMW)

De zwaarste BMW ooit gaat begin 2023 in de verkoop, exacte prijzen zijn nog niet bekend. De Red Label-versie van de XM volgt in de herfst van 2023. Meer specificaties lees je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.