Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 4 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

DC sust boze Batgirl-fans met releasedatum Joker 2

DC-fans zijn woedend dat de reeds afgeronde Batgirl-film is gecanceld. Tijd voor damage control, en dat hebben we gemerkt ook: Warner Bros. heeft namelijk de releasedatum van Joker 2 aangekondigd.

De toekomst van DC’s cinematic universe staat in brand. Althans, als je het over streamingdienst HBO Max hebt. Eerder deze week kwam het nieuws naar buiten dat Batgirl gecanceld is. Een film die al af is, en bijna 100 miljoen dollar heeft gekost om te maken.

HBO Max in de fik

De superheldenfilm over het alter-ego van Barbara Gordon zou later dit jaar direct uitkomen op HBO Max. Fans keken er reikhalzend naar uit, zeker na wat de Belgische regisseurs klaarspeelden met Ms. Marvel.

Toch gaan we het eindresultaat nooit te zien krijgen, als het aan het nieuwe management van de streamingdienst ligt. Warner Bros. is in april namelijk samen gegaan met Discovery, en dat ga je merken ook. Er doen al aanhoudende geruchten de ronde over het samengaan van Discovery+ en HBO Max, en naar verluidt moet die tweede dienst zeventig procent van zijn content-ontwikkelaars gaan ontslaan.

“Het klinkt alsof ze geen gescripte HBO Max-programma’s meer gaan maken”, aldus een insider van het bedrijf. Voorlopig blijft dat bij speculatie, en HBO blijft wel gewoon series ontwikkelen voor televisie, die vervolgens op HBO Max belanden. Denk bijvoorbeeld aan Emmy’s-koning Succession.

Batgirl-hashtags op Twitter

Neem alle online paniek dus met een korreltje zout. Afwachten dus. Maar in de tussentijd is het opmerkelijke schrappen van Batgirl wel een keihard feit, en daar zijn DC-fans niet blij mee. De hashtags en oproepen om alsnog de film op te eisen vliegen je om de oren op Twitter.

Wat doe je dan als studio om de boel te sussen en het grote publiek af te leiden van pijnlijk nieuws? Precies, ander nieuws naar buiten brengen.

Marvel-regisseurs onthullen oorlogsfilm over terrorisme in België

Releasedatum Joker 2

Je krijgt dan misschien nooit Batgirl te zien, maar je kunt wel naar Joker 2!

De DC-film komt op 4 oktober 2024 naar de bioscopen. Dat is exact vijf jaar na het vorige deel. Dat betekent dat we nog meer dan twee jaar zullen moeten wachten, maar gelukkig zijn er al aardig wat details omtrent het project bekend.

Zo heeft Todd Phillips, die terugkeert voor de vervolgfilm, al de titel van zijn script bekendgemaakt: Joker: Folie à Deux. Of dat ook de uiteindelijke naam van Joker 2 gaat worden, is niet duidelijk. Folie à Deux is letterlijk vertaald ‘waanzin voor twee.’

In de psychologie is Folie à Deux een term die verwijst naar een psychische stoornis die twee of meer personen treft, meestal in dezelfde familie. Daarmee zijn we direct aanbeland bij de cast van Joker 2.

Joaquin Phoenix en Lady Gaga

Onlangs werd het bekendgemaakt dat Joaquin Phoenix opnieuw de rol van Batmans grootste vijand zal gaan vertolken. Voor een monsterbedrag gaat hij nog een keer een gooi doen naar de Oscar voor Best Actor.

Tevens horen we vanuit meerdere hoeken dat Lady Gaga aan boord is. Niet alleen zal ze een aantal nummers gaan schrijven voor de film, maar naar verluidt gaat ze zelfs Harley Quinn spelen. Oftewel: de persoon waarmee Joker waarschijnlijk zijn waanzin uit de (werk)titel deelt.

Verwacht dus geen Margot Robbie of Robert Pattinson: Joker 2 zal opnieuw op zichzelf staan op een compleet originele manier. Sterker nog, het wordt een musical. Ja, Todd Phillips wist met Joker (met alle risico’s van dien) een compleet unieke film neer te zetten, en voor het vervolg gaat hij niet voor een veilige herhaaloefening. Op naar 2024!

Ondertussen kijken we als zoethouder maar naar de spaarzame beelden van Batgirl die we wél hebben gekregen.

Deadline

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.