Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 4 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Muziekliefhebbers opgelet: in dit café moet je zijn als je van hiphop houdt

Hij heeft zelf een platenzaak waarvoor mensen speciaal naar Amsterdam komen, maar als echte Amsterdammer kent Taco Fett natuurlijk ook de andere places to be in de hoofdstad. In de videoreeks City Walkers tipt hij hét café voor de hiphopliefhebber. “Toen ik er voor het eerst kwam, was ik meteen verkocht. Ze draaien er zulke goede muziek!”

In City Walkers, de videoserie van Johnnie Walker, (her)ontdekt Edson Sabajo ‘zijn’ Amsterdam. De medeoprichter van sneakerwinkel en streetwearlabel Patta – geboren en getogen in de stad – gaat in elke aflevering op stap met een andere ondernemende stadgenoot op zoek naar verborgen parels. 

In de derde en laatste aflevering wandelt Sabajo samen met Fett naar café De Duivel. Het eerste hiphopcafé van Amsterdam bestaat al dertig jaar, dus de kans is groot dat je de naam weleens hebt gehoord. Zeker als je, net als Fett, van hiphop houdt. 

Afwijken van gebaande paden

Het whiskymerk komt met de videoserie omdat het gelooft dat je, door moedige stappen te nemen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken, een rijker leven kunt leiden. Dit loopt als een rode draad door de drie afleveringen die zijn gemaakt samen met Edson Sabajo.

Sabajo is een rolmodel voor een grote groep mensen op het gebied van muziek, mode, kunst en sneakerlifestyle en organiseert met Patta creatieve businessopleidingen om jong talent klaar te stomen voor het ondernemerschap. Hij weet hoe het is om door te zetten als je een unieke visie hebt en moet vechten voor waar je in gelooft. 

Een eigen specialiteit

Sabajo en Fett kennen elkaar al jaren. Fett heeft al twintig jaar een platenzaak in de hoofdstad, Waxwell Records, waar Sabajo zolang als hij zich kan herinneren zijn platen koopt. Platen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden en het aantal zaken is gegroeid, vertelt Fett in de videoserie. Volgens hem hebben ze allemaal hun eigen specialiteit. “Die van ons is dat we heel veel uit het buitenland halen.”

Fett neemt Sabajo mee naar hiphopcafé De Duivel, dat zijn invloed op de stad heeft sinds begin jaren 90. “In die tijd werd er nog niet heel goede muziek gedraaid in cafés in Amsterdam. Ik kwam hier binnen en hoorde goede funk, goede soul en goede hiphop!” 

Het café is een smeltkroes en een ontmoetingsplaats voor veel creatieven in Amsterdam. Het opnieuw bezoeken van de plaats lijkt Fett ook te inspireren. Zo vertelt hij dat hij stiekem op zoek is naar plekken om het draaien van plaatjes weer op te pakken. “Ik heb het een tijdje laten liggen, maar het lijkt me toch wel weer heel tof.”

Zo veel te ontdekken

Johnnie Walker hoopt via City Walkers samen met hero walker Sabajo mensen te inspireren nieuwe plekken te ontdekken in Amsterdam en moedige stappen te nemen om tot een rijker leven te komen. Omdat er, zelfs als je de stad goed kent, nog zo veel te ontdekken valt.

Johnnie Walker is een van de bekendste en meest verkochte whisky’s ter wereld. Populair bij zowel de beginnende als de meer ervaren whiskydrinker. Johnnie Walker Black Label is een blend van zo’n veertig graan- en maltwhisky’s die wereldwijd prijzen heeft gewonnen, zoals recent nog goud tijdens de International Spirits Challenge. De smaak van deze blend van verschillende twaalf jaar oude whisky’s kenmerkt zich door vanille, gedroogd fruit, romige toffee en zoete rokerigheid. Om zelf van te genieten of als geschenk bij een speciale gelegenheid. Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate.

Een fles Johnnie Walker Black Label is bij alle goede slijterijen of online te koop.

In samenwerking met Johnnie Walker

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.