Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 3 mei 2024
Leestijd: 4 minuten

Voel jij je nog geen silver fox? Dit kun je doen tegen grijs haar

Je eerste grijze haren gespot? Je kunt ze natuurlijk omarmen en voor de filmsterrenlook gaan. Of misschien komt het voor je gevoel nét iets te vroeg. Je merkt dat je niet meteen warmloopt voor het idee binnenkort als silver fox door het leven te gaan. De oplossing is dichterbij dan je denkt. En nee, het heeft niets te maken met een pakje haarverf.

Het verven van je grijze lokken is natuurlijk een snelle en effectieve oplossing. Je kunt je oorspronkelijke haarkleur binnen een oogwenk herstellen. Maar erg subtiel is het vaak niet. Om te voorkomen dat vrienden of collega’s woorden als: ‘’Zo, net je haar geverfd?!’’ naar je hoofd slingeren, kijk je graag naar een alternatief. Want hoe ontsnap je zo onopvallend mogelijk uit de grijze zone?

Er is nu een nieuwe shampoo met revolutionaire technologie op de markt voor wie van zijn grijze (of grijzende) haar af wil zonder dat iemand het merkt. Het belooft dat met elke wasbeurt het grijs beetje bij beetje verdwijnt en je uiteindelijk weer mag genieten van je donkere haarkleur. De naam: Alpecin Grey Attack!

Shampoo Alepecin grijs haar
Bron: Alpecin

Deze shampoo kan dus een uitweg zijn. Het belooft immers je grijze haren bij iedere wasbeurt stapje voor stapje te laten verdwijnen. Met als resultaat dat je uiteindelijk weer geniet van je oorspronkelijke haarkleur. Maar hoe werkt dit?

Het idee voor Alpecin Grey Attack ontstond eind 2019 waarna de ontwikkeling in 2020 begon. Na talloze tests en optimalisaties in het laboratorium, is dit product nu ook verkrijgbaar in ons land. Dr. Erik Schulze zur Wiesche ontwikkelde de shampoo die sinds maart 2024 in de schappen ligt en ook online verkrijgbaar is. Hij doet een boekje open over de technologie. ‘’De werkzame stof in Alpecin Grey Attack is 5,6-dihydoxyindool (DHI), de voorloper van het natuurlijke haarpigment. Ook wel eumelanine genoemd. Als je de kleurstofvoorloper aanbrengt, reageert het simpel gezegd op de zuurstof in de lucht en vormt het kleurpigment. Na verloop van tijd en bij regelmatig gebruik hoopt er steeds meer kleurstof op met als resultaat een permanente haarkleur.” Zodra het haar voor jou dus donker genoeg is, kun je minderen met het gebruik van deze shampoo. Bijkomend voordeel: je haar wordt ook nog eens sterker omdat het product cafeïne bevat.

Shampoo Alpecin grijs haar
Bron: Alpecin

Wat maakt Alpecin Grey Attack uniek?

Het gebruik van het actieve ingrediënt in de Alpecin Grey Attack Shampoo is bijzonder innovatief: Het stelt mannen in staat om het product gemakkelijk aan te brengen zonder extra stappen en om de kleurintensiteit individueel te regelen (afhankelijk van de inwerktijd en -frequentie). Het zeer natuurlijk ogende kleureffect maakt het haar geleidelijk donkerder – zonder agressieve chemicaliën zoals ammoniak en waterstofperoxide en zonder de tijdrovende toepassing van een klassieke permanente kleur. Het product bevat ook cafeïne, ons bewezen actieve ingrediënt om vroegtijdige haaruitval te helpen voorkomen.

Bron: Alpecin

Dit wist je nog niet over grijs haar

Het lijkt soms alsof die grijze haren uit het niets de kop op steken. Maar dat is in theorie natuurlijk niet het geval. Ons haar heeft ook een interne klok die tikt. Elk van onze om en nabij 100.000 haarzakjes beschikt over een vaste voorraad stamcellen die verantwoordelijk zijn voor de productie van de haarkleur. Vanaf een bepaald moment, voor sommige mannen al vanaf midden 20, produceren de cellen in de haarwortels niet langer het natuurlijke pigment dat verantwoordelijk is voor jouw haarkleur. Het gevolg: de productie van haarkleur stopt geleidelijk en het haar dat teruggroeit, heeft geen kleur meer. Meer en meer kleurloze haren smelten uiteindelijk samen en doen ons haar grijs ogen.

Grijze lokken niet altijd sexy

Wat denkt de audience eigenlijk over een steeds grijzer wordende coupe? Een blik op een opiniërend onderzoek van Perspectus Global leert dat de Britse meerderheid ‘not amused’ is door grijs haar. Slechts een derde van de respondenten gaf aan de ze grijze lokken mooier vindt dan een geverfde bos haar. En verrassend genoeg geeft slechts één op de vijf aan dat grijs haar er volwassen en verfijnd uitziet.

Ook een Duits datingportaal voor singles boven de 50 vroeg 1005 personen naar hun mening over grijs haar. De uitkomst liegt er niet om. Slechts 39 procent van de ondervraagden vindt mannen met grijs haar aantrekkelijk. Doe er je voordeel of nadeel mee.

In samenwerking met Alpecin

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.