Dennis Mons
Dennis Mons Human Interest 25 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze peperdure 48-jarige Johnnie Walker koop je niet om de whisky

Johnnie Walker heeft een nieuwe whisky geïntroduceerd in samenwerking met Blockbar. Het kost een flinke duit, maar dan krijg je wel meer dan alleen de fles.

Het is geen uniek feit dat het bedrijf niet alleen bezig is met de drank zelve. Johnnie Walker gaat geheel met de hype mee, bij de fles krijg je ook digitale kunst bij (in de vorm van een NFT) – inmiddels niet echt een unicum. Echter is dit niet het enige extraatje, je krijg ook een uniek VIP-bezoekje aan de distillerij.

Creme de la crème

Deze scotch is de derde op rij in de zogenoemde Johnnie Walker Masters Series, met de naam Masters of Flavour. Naar eigen zeggen is het een mix van zeldzame whisky’s van de ‘vier geesten’ afkomstig van distilleerderijen van Port Dundas, Brora, Glen Albyn en Glenury Royal.
whisky Johnnie Walker

Het is vooral de fles die in het oog springt. Het is handgeblazen glas van Baccarat-kristal. Volgens de brouwer heeft de eerste slok een unieke rijke en rokerige ‘neus’ en een smaak van fruit, een klein beetje specerijen en boterbabbelaar (een Zweeuws koekje).

NFT-verzameling

Het is echter niet zozeer dat de fles whisky an sich van Walker een verzamelaarsitem is. Een koper krijgt een ook uniek ontwerp van kunstenaar Kode Abdo (oftewel Boss Logic, bekend van veel popcultuurwerk) als een NFT.

“Deze innovatieve manier om samen te werken met BlockBar zet Johnnie Walker op de kaart met betrekking tot wat mogelijk is in de whiskywereld. Het is echt uniek voor liefhebbers en verzamelaars, overal ter wereld”, aldus CEO Julie Braham van Johnnie Walker.

Unieke whisky’s proeven bij Johnnie Walker

Mocht je deze fles aanschaffen, dan krijg je er dus een uitstapje bij. Je mag dan naar het Johnnie Walker Visitor Center en de Glenkinchie-distellerij. Je krijgt dan ook een tour door het Diago-archief én krijg je VIP-proefjes van de whisky’s terwijl ze gemaakt worden – dat is pas echt uniek.

Investeren in whisky of wijn: wat is een betere belegging?

De uitdaging is: slechts zeven NFT’s (en dus flessen) zijn beschikbaar. Ze zijn te koop vanaf 31 mei om 10 uur ‘s ochtends en kosten zo’n 37 duizend euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.