Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 25 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit kost de Volkswagen ID. Buzz in Nederland

Volkswagen maakt de prijzen van de langverwachte ID. Buzz bekend. In eerste instantie komen enkel de dure uitvoeringen op de markt, later volgen ook betaalbaardere varianten.

Het elektrische busje van WV heeft lang op zich laten wachten. Ruim tien jaar geleden werd hij voor het eerst voorgesteld als concept. Dit najaar is-ie dan eindelijk leverbaar.

Introductie van de Volkswagen ID. Buzz

Manners Magazine ging eerder dit jaar al op pad om de WV ID. Buzz aan jou voor te stellen. We vergeleken de elektrische versie met het legendarische hippiebusje, de T1, en geven je vijf redenen om deze nieuwe variant (niet) te kopen in plaats van de klassieker.

Destijds was de prijs nog onbekend. Nu laten de Duitsers definitief weten wat het elektrische ‘hippiebusje’ gaat kosten.

Dit kost de Volkswagen ID. Buzz in Nederland

In eerste instantie komen er twee MPV-versies van de ID. Buzz naar Nederland. De goedkoopste kost 69.990 euro en heet de ‘1st’. Deze uitvoering biedt 20 inch velgen, een verwarmd stuurwiel, verwarmde voorstoelen en een 10 inch infotainmentscherm.

Volkswagen ID. Buzz, prijs
(Afbeelding: Volkswagen)

De tweede uitvoering de, 1st Max, kost 74.590 euro. Voor bijna 5 mille extra krijg je 21 inch velgen, een 12 inch infotainment, elektrisch verstelbare stoelen en meer veiligheidssystemen. De 1st komt 410 kilometer ver op een acculading, de actieradius van de Max ligt door de grotere banden 3 kilometer lager. Beide hebben ze hetzelfde accupakket van 77 kWh.

Volkswagen ID. Buzz, prijs
(Afbeelding: Volkswagen)

De accu is gekoppeld aan een elektromotor met 204 pk en 310 Nm koppel. Hiermee sprint de Volkswagen ID. Buzz van 0 naar 100 kilometer per uur in 10,2 seconden. De topsnelheid bedraagt 145 kilometer per uur.

De Cargo-variant

Ook de Cargo-versie krijgt dezelfde aandrijflijn, maar komt met 424 kilometer aan actieradius net iets verder.

Volkswagen ID. Buzz, prijs
(Afbeelding: Volkswagen)

De bedrijfswagen krijgt een prijskaartje van 46.200 euro exclusief bpm en btw. De standaarduitvoering heeft een 10 inch touchscreen en een minder uitgedost interieur, het is immers een bedrijfsbus. Wel beschikt het model over een verwarmbare bestuurdersstoel, Keyless Start en airconditioning.

Goedkopere versies komen eraan

Volkswagen verwacht de eerste exemplaren van de MPV ID. Buzz en de Cargo oktober te kunnen leveren. Na de uitrol van de 1st-editions komen er goedkopere varianten aan van ongeveer 55.000 euro voor de personenwagenuitvoeringen. Wanneer de minder prijzige bussen exact komen, is nog de vraag.

Volkswagen ID. Buzz, prijs
(Afbeelding: Volkswagen)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.