Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 4 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

3 dubieuze (speed)boten die de Nederlandse overheid verkoopt

De Nederlandse overheid verkoopt niet alleen in beslag genomen auto’s en horloges. Ook op andere geconfisqueerde goederen kun je online bieden. Je vindt bij Domeinen Roerende Zaken bijvoorbeeld in beslag genomen (speed)boten met een dubieus verleden.

De boten zijn om verschillende redenen in beslag genomen. Een groot deel is niet de moeite waard, maar soms zitten er pareltjes tussen. Wij nemen het aanbod van Domeinen Roerende Zaken onder de loep.

Boten en speedboten die de overheid online verkoopt

Een paar weken geleden namen we een kijkje achter de schermen bij de opslag voor in beslag genomen goederen. Hoe het proces exact in zijn werk gaat, lees je in deze reportage. Feit is dat je kunt bieden en daarbij fors onder de marktwaarde kunt duiken.

1. Sea Ray 230 Overnighter

De Sea Ray 230 Overnighter is een speedboot waarop je kunt overnachten, vandaar de naam ‘Overnighter’. De boot heeft een lengte van 7,15 meter en is meer dan 2,5 meter breed.

Boten, speedboten, overheid, domeinen roerende zaken
(Afbeelding: DRZ)

De schroef wordt aangedreven door een gigantisch motorblok. Het is een V8 met een slagvolume van 7.4 liter. De motor beschikt niet over een turbo- of supercharger en levert een vermogen van 310 pk. De draaiurenstand van de boot bij de Nederlandse overheid is 8.095.

2. MasterCraft X-45

Wil je niet overnachten op je boot, maar wel de snelste op het water zijn? Dan moet je voor de MasterCraft X-45 gaan.

Boten, speedboten, overheid, domeinen roerende zaken
(Afbeelding: DRZ)

Hoewel de boot wat aandacht nodig heeft – de schroef is gedemonteerd – is het een heerlijke speedboot om rap over het water te scheuren. De V8 met een slagvolume van 6.0 liter voorzien van supercharger levert 400 pk. De boot is 7,55 meter lang en net geen 2,6 meter breed. Hoeveel draaiuren het exemplaar bij de Nederlandse overheid achter de rug heeft, is onduidelijk.

3. Primeur 700 Tender

Houd je niet zo van snelheid en maak je liever een rustig comfortabel tochtje met je boot, dan is er altijd nog deze Primeur 700 Tender. Het model is net geen 7 meter lang en met een breedte van 2,25 meter net iets smaller dan bovenstaande speedboten.

Boten, speedboten, overheid, domeinen roerende zaken
(Afbeelding: DRZ)

Het exemplaar bij de Nederlandse overheid heeft een 42 pk dieselmotor die pas 106 draaiuren achter de rug heeft. De boot komt uit 2018 en ziet er op het oog nog erg goed uit.

Wellicht kun je een prachtboot voor een prikkie op de kop tikken. Bieden kan hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.