Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's 2 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze dubieuze Porsche staat te koop bij de Nederlandse overheid

De Nederlandse overheid verkoopt via de website van Domeinen Roerende Zaken een dubieuze Porsche Cayenne Turbo S. Naast een onbekend verleden, is de SUV niet meer zoals-ie ooit uit de fabriek rolde.

Om verschillende redenen worden er veel auto’s in beslag genomen. Het grootste deel hiervan is niet echt de moeite waard, maar soms zitten er pareltjes tussen. Wij nemen het aanbod van het Ministerie van Financiën af en toe onder de loep.

Dubieuze auto’s bij de overheid

De auto’s worden online aangeboden via de website van Domeinen Roerende Zaken (DRZ). Hier kun je bieden op de auto’s. Bied je genoeg? Dan kun je de auto ophalen. Hoe dit exact in zijn werk gaat, lees je in deze reportage waarin Manners Magazine een kijkje achter schermen neemt om de opslagloods van Domeinen Roerende Zaken.

Porsche Cayenne Turbo S

Ditmaal wordt er door de overheid dus een Porsche Cayenne Turbo S aangeboden. De kenner ziet direct dat het niet gaat om een gewone uitvoering. Dit exemplaar heeft namelijk spatbordverbreeders, een andere voor- en achterbumper, aangepaste spoiler en velgen van Mansory.

Porsche Cayenne Turbo S, in beslag genomen, overheid, domeinen roerende zaken
Porsche Cayenne Turbo S bij de overheid (Afbeelding: Domeinen Roerende Zaken)

Hoewel de velgen doen vermoeden dat het hier gaat om een bodykit van tuner Mansory, is dit niet het geval. De auto beschikt over een goedkopere bodykit van SR66 design. Dit maakt de Porsche Cayenne overigens niet minder opvallend.

Porsche Cayenne Turbo S, in beslag genomen, overheid, domeinen roerende zaken

Onder de motorkap van het in beslag genomen voertuig ligt een 4.8 liter V8 BiTurbo die goed is voor 550 pk en 750 Nm aan koppel. In samenwerking met een automatische transmissie met acht verzetten sprint de Duitser in 4,8 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Het versnellen stopt pas bij een topsnelheid van 280 kilometer per uur. Dit terwijl de SUV wel 2.355 kilogram weegt.

De dubieuze occasion ziet er niet slecht uit

Hoewel de Porsche Cayenne Turbo S met bodykit erg smaakgevoelig is, ziet het exemplaar bij de overheid er op het oog nog goed uit. De auto komt uit 2008 en is in 2013 in Nederland op naam gezet.

Porsche Cayenne Turbo S, in beslag genomen, overheid, domeinen roerende zaken

De APK van de Porsche bij de overheid is al sinds 2017 niet meer geldig. Naar verwachting staat de auto al even stil. Een voordeel is wel dat de kilometerstand nog erg laag is voor zijn leeftijd. Op de teller staat 112.128 kilometer.

Porsche Cayenne Turbo S, in beslag genomen, overheid, domeinen roerende zaken
(Afbeelding: Domeinen Roerende Zaken)
(Afbeelding: Domeinen Roerende Zaken)

EU komt met ingrijpende autowet, maar je hebt nog even de tijd

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.