Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 17 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

James Bond liet vacature voor Thor liggen, maar flirt nu toch met Marvel

Speelt Daniel Craig na vijftien jaar als James Bond opeens alsnog in het Marvel Cinematic Universe? Dat is goed mogelijk, als we een doorgaans goed ingelichte bron moeten geloven.

Daniel Craig heeft na vijftien jaar James Bond spelen opeens een lege agenda. De rol vroeg een hoop van de Brit, die na Spectre zei zelfs liever zijn polsen door te snijden dan nogmaals zo diep te moeten gaan.

Wat komt er na James Bond?

Toch gaan we hem nog één keer als Bond zien in No Time to Die, eind deze maand. In een intrigerende special van Apple blikte hij deze maand al terug op het avontuur, dat begon met Casino Royale.

What’s next voor de 53-jarige acteur? Hij is sowieso te zien in Knives Out 2, een reeds gefilmd vervolg op de detectivefilm van Rian Johnson. Netflix betaalde een megabedrag om de franchise exclusief in huis te halen.

Maar goed, Craig heeft meer ruimte voor grote projecten dan in de afgelopen vijftien jaar. Agendaruimte die hij wellicht gaat gebruiken voor een rol in het Marvel Cinematic Universe.

Daniel Craig was bijna Thor

Ja, pak er maar een zoutvaatje bij, want er doen weer opmerkelijke geruchten de ronde. Voor je wegklikt: het idee dat Daniel Craig in een Marvel-productie speelt is allesbehalve vergezocht. Hij speelde namelijk bijna Thor.

Het is pittig om je voor te stellen, maar in 2008 bevestigde de Bond-acteur dat hij met Marvel Studios had gesproken voor een rol als Thor in het Marvel Cinematic Universe. Hij sloeg de kans echter af, simpelweg omdat het balanceren van zowel James Bond als Marvel-films een nachtmerrie zou worden wat agenda’s betreft. Tevens noemde hij het spelen van zowel de god als de iconisch geheim agent een “behoorlijke egotrip.”

Nu meldt Giant Freakin Robot dat Daniel Craig opnieuw in gesprek is met Marvel voor een rol. Die blog heeft een behoorlijk goede reputatie, met bronnen die meermaals als eerste later bevestigd nieuws wisten te melden. Ze houden zelfs een hele pagina bij met geruchten die bleken te kloppen.

Shang-Chi is de nieuwe Iron Man: ‘Marvel lanceert Agents of Atlas’

Marvel’s Wonder Man

Desondanks blijven het geruchten, hoe betrouwbaar de bron ook is. Neem het dus met een korrel zout. Bovendien: acteurs en hun agenten praten continu met alle grote studio’s, dat betekent allerminst dat er ook iets voort hoeft te komen.

Maar goed, terug naar Craig. Naar verluidt liggen er meerdere opties op tafel wat rollen betreft. De gereputeerde bron kan niet alle opties melden, maar weet wel te bevestigen dat Craig en Marvel Studios gesproken hebben over Wonder Man.

Wonder Man, ook bekend als Simon Williams, is een superheld die in 1964 bedacht werd door Stan Lee en lang lid was van de Avengers. Opvallend genoeg heeft hij superkrachten die vaak vergeleken worden met die van Thor. Precies: de superheld die Daniel Craig bijna speelde aan het begin van het Marvel Cinematic Universe.

Naar verluidt wil Marvel Studios Wonder Man naar Disney+ brengen. Na de Emmy’s voor WandaVision is Craig wellicht ook te porren voor een prestige-serie.

Daniel Craig James Bond Marvel
Wonder Man (Afbeelding: Marvel Comics)

Nieuwe en bekende gezichten

Voorlopig blijft het een kwestie van afwachten. Nu bijvoorbeeld Angelina Jolie ook haar MCU-debuut maakt, zou het geen gekke zet voor de 53-jarige acteur zijn. Marvel Studios kan op die manier grote gezichten aan zijn films en series toevoegen, terwijl op de achtergrond alle Avengers vervangen worden met jonge en nieuwe talenten.

Hawkeye traint binnenkort bijvoorbeeld zijn opvolger in een nieuwe serie, Black Widow introduceerde Florence Pugh en de nieuwe Iron Man maakt volgend jaar haar debuut in Black Panther 2.

Zet er Daniel Craig als een soort mentor-figuur bij en je hebt een compleet plaatje. Wie weet… Voorlopig is het nog even geduld hebben, als er überhaupt al iets uit de gesprekken voortkomt. Wordt (niet) vervolgd!

GFR

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.