Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 13 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Marvel Studios dropt brute eerste trailer voor Hawkeye-serie

Marvel Studios en Disney+ hebben eindelijk de eerste trailer uitgebracht voor Hawkeye, een gloednieuwe zesdelige serie die op 24 november van start zal gaan. Maak kennis met Kate Bishop.

Terwijl we allemaal nog aan het genieten zijn van de animatieserie What If…?, heeft Marvel Studios alvast de volgende Disney+ Original klaar staan. Niet animatie, maar live-action. Hawkeye gaat namelijk het stokje overdragen in… Hawkeye.

Hawkeye krijgt eigen serie

Of althans, zijn pijl en boog dan. Disney+ heeft zojuist de eerste trailer gedropt voor de gloednieuwe serie. Clint Barton springt al sinds Thor rond in het Marvel Cinematic Universe, maar na onder andere Iron Man, Captain America en Black Widow is het ook voor hem tijd om ruimte te maken voor een opvolger.

In 2019 kondigde Marvel Studios-baas Kevin Feige al Hawkeye aan. Jeremy Renner, de acteur die de superheld speelt, kreeg de eer om het grote nieuws aan te kondigen. Ook kregen we toen te horen dat ze een fan-favoriet gaan introduceren: Kate Bishop, een vrouwelijke protegé van Hawkeye.

Hoop voor Hollywood: Disney verandert koers na megasucces Shang-Chi

Maak kennis met Kate Bishop

Zij wordt gespeeld door Hailee Steinfeld. Eerder lekten al setfoto’s waarin ze in haar superheldenkostuum te zien was, en afgelopen weekend deelde ze een eerste officiële beeld op Twitter. Marvel Studios baseert zich duidelijk op de Hawkeye-comics van Matt Fraction en David Aja, een absolute aanrader, ook als je normaal helemaal niet van de comics bent. Hun stijltje doet meer denken aan Europese, vooral Franse strips, dan aan Amerikaanse comics.

Trailer, releasedatum en synopsis

Nu is het tijd voor de allereerste trailer, die je hieronder kunt bewonderen. Hawkeye speelt zich af tijdens de feestdagen, en begint dan ook geheel toepasselijk op 24 november. Vanaf dan kun je elke week van een nieuwe aflevering genieten, zes weken lang.

De officiële synopsis luidt als volgt:

‘Voormalig Avenger Clint Barton heeft een schijnbaar eenvoudige missie: terug naar zijn familie voor Kerst. Is dat mogelijk? Misschien wel met de hulp van Kate Bishop, een 22-jarige boogschutter die ervan droomt om een superheld te worden. De twee worden gedwongen om samen te werken wanneer iemand uit Bartons verleden veel meer dan de feeststemming dreigt te ontsporen.’

Scroll ook vooral nog even verder voor de eerste poster!

Marvel Studios dropt brute eerste trailer voor Hawkeye-serie
😲 (Afbeelding: Marvel)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.