Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 13 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Marvel’s nieuwe Hawkeye deelt eerste foto in kostuum

Maak kennis met de nieuwe Hawkeye! Clint Barton draagt vanaf 24 november het stokje over aan Kate Bishop, gespeeld door Hailee Steinfeld. De 24-jarige actrice deelde op Twitter haar eigen kostuum.

Marvel Studios is onder je eigen neus op subtiele wijze de volgende generatie Avengers aan het introduceren.

⚡UPDATE: de eerste trailer voor Hawkeye is uit en check je hier

Nieuwe generatie Avengers

Zo weten we dankzij opperbaas Kevin Feige al dat de volgende Iron Man haar debuut gaat maken in de volgende Black Panther-film.

De nieuwe Black Widow hebben we al ontmoet in de gelijknamige film en de zonen van Wanda Maximoff gaan ongetwijfeld ook nog een rol spelen in het Marvel Cinematic Universe.

Voeg daar Sam Wilson aan toe als de nieuwe Captain America en Jane Foster als de nieuwe Thor en het stokje wordt aan alle kanten overgegeven.

De nieuwe Hawkeye op Disney+

En Hawkeye dan? Die gaat zijn pijl en boog overgeven vanaf 24 november. Dan gaat de Disney+-serie Hawkeye namelijk van start, waarin de gelijknamige superheld zijn protegé traint: Kate Bishop, gespeeld door Hailee Steinfeld.

De serie is grotendeels gebaseerd op de fantastische Hawkeye-comics van schrijver Matt Fraction en tekenaar David Aja. Echt een aanrader, al was het maar om de inventieve tekeningen en heerlijke humor.

Mad Men en leerlinge

Hawkeye gaat uit zes afleveringen bestaan en is geschreven door Jonathan Igla, met Mad Men op zijn CV niet de minste naam. De show speelt zich af rondom kerst en draait vrijwel volledig om Clint Barton die zijn pijl en boog overdraagt. Al weet de Avenger dat zelf aanvankelijk nog niet.

Na jaren van training en het nadoen van Barton, is de jonge boogschutter Kate Bishop “op zoek naar manieren om die vaardigheden te implementeren”, zo legt producer Trinh Tran (Avengers: Endgame) uit. “Dan komt ze Clint tegen, die geen idee heeft wie ze is en haar obsessie voor hem niet echt begrijpt.”

Eerste foto kostuum

Allemaal leuk en aardig, dat verhaal komt op 24 november wel. Wat nu telt, is het nieuws dat Hailee Steinfeld op Twitter een eerste officiële foto heeft gedeeld van haar personage… in haar Hawkeye-kostuum!

Ter vergelijking, zo ziet Kate Bishop eruit in de comics waarop de Disney+ Original is gebaseerd:

Marvel's nieuwe Hawkeye deelt eerste foto in kostuum
🔥 (Afbeelding: Marvel Comics)

Meer beelden en trailer

Dat smaakt naar meer, en dat krijgen we dankzij Etertainment Weekly ook. Zij hebben in hun magazine ook een aantal eerste beelden van de Hawkeye-serie gedeeld. Niet zonder reden: vandaag, 13 september, komt namelijk ook de eerste teaser-trailer.

⚡UPDATE: de eerste trailer voor Hawkeye is uit en check je hier

Hoop voor Hollywood: Disney verandert koers na megasucces Shang-Chi

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.